BEDRIFTSTEKNOLOGI

Den vakre og intelligente nerden

27 år gammel, erklært geni som barn, trent som spion, jobbet som modell og livvakt for de rikeste - i en alder av 27. Høres dette ut som en person du ville satset penger på ?

Wired News skriver om en dame uten det aller vanligste på CV-en sin.

I tillegg til at Katrina Barillova er smellvakker, hyperintelligent og potensielt farlig når hun er på jobb som sikkerhetsvakt for rikingene har hun vært med på å starte et nytt firma som har som mål å lage trådløse enheter som skal gjøre det chic å være geek.

Skjermbriller fra Charmed Technology
Skjermbriller fra Charmed Technology.

Firmaet, Charmed Technology Inc, har satt sammen et moteshow med navnet "Brave New Unwired World", med "kledelige" (les: sydd inn i klær eller montert i for eksempel briller) datamaskiner og tilbehør, til Internet World Fall 2000. I showet ble det vist frem stilige mobiltelefoner og mini-MP3-spillere sammen med Barillovas prototype for øreringer, smykker og ringer som vil la deg vise deg frem uten å vise frem alle trådløse enheter.

Veien til posisjonen hun har i bransjen nå, startet ifølge Wired News allerede da hun var 14 år. Med en IQ målt til hele 142 da hun var 10 år fanget hun interessen til den daværende tsjekkiske kommuniststyret, og hun ble plassert på en spionskole der hun lærte seks språk og det siste innen overvåkning - mens hun også fulgte vanlig undervisning.

Det hele var så godt lagt opp at ikke engang foreldrene hennes visste om dobbeltrollen hun hadde, før de leste om den i The New York Times Company flere år senere. Skalkeskjulet hennes var å jobbe som modell.

- Modeller blir ikke mistenk for spionasje, eller for den saks skyld i det hele tatt å ha mye hjerneaktivitet, sa Barillova.

Hun fikk dog aldri jobbet som spion, for kommunistregimet falt fra hverandre før utdanningen hennes var ferdig. Det hun fikk ut av "utdannelsen" var muligheten til å jobbe for rike sjeiker, der hun, med sitt klassisk vakre utseende, kunne følge sjeiken mens hun betjente overvåkningen uten mistanke. Dette gjorde henne i høyeste grad ettertraktet.

Treningen i overvåkningsteknologi og et ønske om å gjøre trådløs teknologi tilgjengelig for alle gjorde at hun bestemte seg bestemte seg for å lage dataplagg sammen med Alex Lightman, som tidligere jobbet med satellittkommunikasjon for MIT.

For mer informasjon om firmaet anbefales et besøk på hjemmesiden deres.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.