ANALYSER

Den viktigste IT-nyheten i 2014?

Windows 10-sak ble i alle fall mest lest på digi.no i fjor.

Det var mange av digi.nos saker fra 2014 som ble svært godt lest i fjor, men ingen ble lest mer enn saken om at Microsoft viste fram Windows 10 for første gang.
Det var mange av digi.nos saker fra 2014 som ble svært godt lest i fjor, men ingen ble lest mer enn saken om at Microsoft viste fram Windows 10 for første gang. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. jan. 2015 - 12:36

Det går sjelden en dag uten oppsiktsvekkende nyheter innen IT-bransjen. I likhet med 2013 var 2014 preget av mange avsløringer og problemer knyttet til overvåkning og personvern. Big data var fortsatt et hett tema, det samme var Microsofts omstilling til en virkelighet hvor Windows ikke lenger er dominerende IT-plattformen.

Nedenfor listes de ti mest leste sakene på digi.no i fjor. Man kan nok diskutere om det var de ti viktigste av sakene våre, det var i alle fall saker som svært mange syntes var verdt å se nærmere på.

  1. Den 30. september i fjor viste Microsoft for første gang fram en tidlig utgave av Windows 10. Svært mange digi.no-lesere syntes dette var interessant, for saken vår om dette var det mest leste i hele fjor.
  2. Det vakte betydelig oppsikt da en norsk app-utvikler kunne fortelle at han har blitt kastet ut av Google Play, uten noen ankemulighet.
  3. Nå som mobile enheter i stadig større grad overtar for stasjonære datamaskiner, er bedre batteriteknologi noe alle ønsker seg og dermed gjerne leser om. Men selv om det meldes om gjennombrudd, drøyer det før slike teknologier kommer på markedet.
  4. Nyheten om at den finske mobilprodusenten Jolla fikk en pangstart på hjemmemarkedet, ble også svært godt lest.
  5. Nesten alle saker vi har om Evry leses godt, men aller mest når selskapet har gjort en feil. Den mest leste av alle Evry-sakene var vår avsløring om hva som forårsaket nettbankproblemene i januar.
  6. Microsoft har merket endringene i IT-markedet godt de siste årene. Selskapet forsøker å tilpasse seg den nye virkeligheten. Den forbindelse kunngjorde Microsoft i juli den største nedbemanningen i selskapets historie.
  7. Nyheten om at minne-kapasiteten til mange sentrale internett-rutere ville bli sprengt i løpet av høsten, ble godt lest. Men lite tyder på at problemet ble så stort som først antydet.
  8. Mange ville lese om at kravet om en felles standard for mobilladere i Europa ble formelt vedtatt i mars i fjor med iverksetting fra 2017, etter at det ble foreslått allerede i 2009. Hensikten er å redusere mengden av elektronisk søppel. Men allerede nå er det slik at de fleste smartmobiler og nettbrett, uavhengig av leverandør, kan bruke nøyaktig samme lader.
  9. I mai ble det kjent at Snapchat har inngått et forlik med USAs konkurransetilsyn, som blant annet mente at selskapet har holdt brukerne for narr med forestillingen om at meldingene i selskapets app forsvinner helt etter å ha vært vist på mottakerens telefon i noen sekunder.
  10. Nyheten om at NSA avskjærer utsendinger av IT-utstyr fra Cisco for å plante bakdører i enhetene, vakte stor oppsikt i mai i fjor.

Vi benytter anledningen til å ønske våre lesere et godt nytt år og håper at 2015 vil være et minst like interessant år for IT-interesserte som 2014.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.