Den vonde lasten fra "Klez" aktiveres 6. mars

Du bør advare venner og kollegaer uten oppdatert virusvern at den kjente ormen "Klez" ødelegger lokal data 6. mars.

Virusvernselskapene sendte i går kveld ut advarsler om at ormen Klez-E, alias W32/Klez.E, Worm/Klez-E og Win32.Klez.E@mm, aktiverer sin vonde last i dag, 6. mars.

Siden du leser dette stille og rolig, og ikke har merket at dine filer med etternavn .c, .cpp, .doc, .htm, .html, .jpg, .mp3, .mpeg, .mpg, .pas, .txt, .wab, og .xls ikke er i ferd med på overskrives, er du sannsynligvis ikke infisert.

Ormen har vært kjent siden november i fjor, og alle virusvernere har for lengst oppdatert sine antistoffer. Det vil si at Windows-brukere som tar alminnelige forholdsregler, ikke vil bli rammet.

På den andre siden forteller de samme virusvernere at de har mottatt meldinger fra mange land at ormen er svært aktiv, og et smitte er bekreftet i et hundretalls land.

Klez spres gjennom e-post og tråkler seg egenhendig gjennom lokale nettverk. Den ligger i dvale fram til 6. mars, da den aktiverer filoverskrivende kode. Den utnytter en sårbarhet i forhåndsvisningsfunksjonen i Outlook som Microsoft fikset i mars i fjor.