Denne knuste alle rekorder

Vant ikke bare presidentvalget i natt.

Denne knuste alle rekorder
Denne meldingen ble den mest videresendte meldingen i Twitters historie. I skrivende stund har over en halv million brukere videresendt seiersmeldingen fra Barack Obama. Bilde: Skjemdump Twitter

Barack Obama ble i natt valgt til president i USA og nedkjempet opponenten Mitt Romney. Men han kunne også notere seg en annen, om enn ikke like viktig, seier i natt. Han har nå den aller mest videresendte Twitter-meldingen.

På bare en halvtime ble et bilde av Obama som gir sin kone Michelle Obama en varm klem og tittelen «Four more years» videresendt, eller retwittret, hele 298 318 ganger. Når denne artikkelen skrives er antallet oppe i 507 661. Ifølge The Atlantic er dette rekord.

Den forrige rekorden ble satt av Justin Bieber, som fikk over 220.000 videresendinger i september i år. En oversikt over de mest videresendte meldingene finner du her.

En av suksessformlene til Obama har vært utstrakt bruk av sosiale medier, blant annet Twitter. Mikrobloggings-tjenesten har blitt brukt for å komme i kontakt med velgere, men også for å mobilisere.

Bruk av sosiale medier har spilt en viktig rolle i de to siste amerikanske valgkampene. Særlig Obamas bruk av blant annet Twitter for å samle inn små donasjoner fra svært mange mennesker, har gjort at de politiske strategene har sett til sosiale medier som et nyttig våpen i kampen om velgerne.

I Norge er det valg neste år. Én av Obamas viktigste rådgivere på bruk av sosiale medier ved valget i 2008, Chris Huges, besøkte tidligere i år Evrys arrangement IT-tinget i Tønsberg, hvor han blant annet gav tips til Høyre-leder Erna Solberg. Hvilke tips han gav kan du lese her.

    Les også: