Denne mannen topper IT-listen

Ingen er viktigere, ifølge britisk ekspertpanel.

Denne mannen topper IT-listen

Ingen er viktigere, ifølge britisk ekspertpanel.

Apple-toppsjef Steve Jobs er kåret til verdens viktigste IT-person. Ingen har større innflytelse i bransjen enn han, ifølge den britiske teknologiavisen Silicon.com.

Et bredt anlagt ekspertpanel velger hvert år 50 personer som de mener utøver mest påvirkning innen IT, gjennom kåringen Agenda Setters.

Jobs er den eneste som har gått til topps to ganger i kåringens tiårige historie.

Han har dessuten figurert på listen i ni av ti år, og sammenhengende siden 2003.

Apple-sjefen har unektelig fått til mye siden han i 1997 returnerte til selskapet han var med å starte i 1976, og senere ble skviset ut av i 1985.

Jobs har først og fremst gjort det stort på forbrukermarkedet. Apple har sikret seg en enorm påvirkning gjennom suksesser som Macbook, iPod, iTunes, iPhone og App Store med han ved roret.

Plass nummer to på nevnte kåring går til Twitter-gründer Evan Williams, som hedres for den siste tidens kanskje mest omtalte nettjeneste. Mikrobloggplattformen han var med å skape verdsettes i dag til utrolige én milliard dollar. Det er godt gjort for en butikk som ennå ikke tjener penger.

Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales kryper opp på en tredjeplass i kåringen, opp fra fjerde i 2008. Wales får plasseringen for hans arbeid og tro på tilgang til fri informasjon over hele verden.

Silicon.com har ikke funnet plass til nordmenn på topp 50-listen.

Derimot er flere svensker med, som styreformann Christian Engström i det svenske piratpartiet, Skype- og Kazaa-gründer Niklas Zennström og Daniel Ek med Spotify.

    Les også:

Til toppen