FORBRUKERTEKNOLOGI

Denne mobilen tåler alt unntatt syrebad

Sonim XP3300 Force er offisielt kåret til verdens tøffeste telefon.

2. sep. 2011 - 10:45

En amerikansk leverandør av robuste mobiltelefoner, Sonim, har vunnet en offisiell kåring fra Guinness om «World’s Toughest Phone».

En Sonim XP3300 Force ble sluppet mot betong fra en høyde på 25 meter, og overlevde fallet uten mén.

Rekordforsøket vises i en video på Youtube.

Den forrige overlevelsesrekorden for mobiltelefon ved fall mot betong var på 3,25 meter. Den ble satt av JCB Toughphone i 2008.

– Vi ønsket å få slått fast at Sonim XP3300 Force er verdens tøffeste mobil. De fleste mobiltelefonene testes med fall på én meter. Det holder ikke i ekstreme miljøer som bygg og anlegg, oljerigger eller i skog og mark. Nå kan vi garantere at Sonim-mobiler tåler daglige slag og fall, sier Sonim-CEO Bob Plaschke.

Etter fallet på 25 meter mot betong, så Sonim-mobilen slik ut:

Sonim XP3300 Force etter fall mot betong fra 25 meters høyde.
Sonim XP3300 Force etter fall mot betong fra 25 meters høyde.

Det tykke spesialglasset som verner om skjermen gjør at robuste mobiler ikke kan utstyres med berøringsskjerm: Grensesnittet er avhengig av taster. Disse er laget med tanke på at de skal tåle det meste.

Sonim har nylig lansert en 3G-modell, XP5300 Force.

Knut Kjeksrud i Sonim Norge sier til digi.no at pris uten abonnement for XP3300 er rundt 2900 kroner. 3G-modellen vil være leveringsklar i løpet av september, og vil koste rundt 3200 kroner.

– Vi tester våre mobiler mot standarder innen støv, damp og vann, og mot militære spesifikasjoner. Mobilene tåler å ligge under to meter vann i en halv time. De tåler kraftige støt og vibrasjoner, de er motstandsdyktige mot ekstreme temperaturer og trykk. De tåler olje og testes mot 500 kjemikalier. De kan ligge i væske i 50 kuldegrader, de kan bades i betong og de kan kjøres over med bil.

Påstandene støttes opp av en garanti på tre år.

– Det betyr at vi reparerer mobilen nærmest uansett hva som skjer. Vi diskuterer ikke om mobilen er mistet fra to eller ti meter, eller om den har ligget i to eller tre meter med vann. Vi presenterer et arbeids- eller et hobbyverktøy for dem som trenger det. Det eneste som faller utenfor garantien er slitasjemerker og klar mislighold, sier Kjeksrud.

Andre egenskaper ved Sonim-telefoner er ekstra lang batterilevetid, robuste taster og høyt volum på høyttaleren, slik at man kan bruke apparatene i støyende miljøer.

Mobilene er gjenstand for flere videoer på Youtube, der det vises overlevelsesevne i henholdsvis frostvæske, kjøkkenmikser og betong.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.