Denne PDA-en kjører videokonferanser og spiller MP3

Windows XP Embedded åpner for svært fantasifulle apparater. Geode Origami kombinerer PDA, mobil, MP3, video, e-post - og enda mer - i hendige 290 gram.

Windows XP Embedded er den integrerbare utgaven av Microsofts nyeste operativsystem. Den kan gi mer avanserte klienter enn det som er mulig med Pocket PC 2002, skal en dømme etter Geode Origami som presenteres av National Semiconductor CorporationComdex Fall 2001. Studio Red og det britiske selskapet Cocom har bidratt til konstruksjonen. Opphavene understreker at det dreier seg om en prototyp som er framstilt for å vise at det er mulig å kombinere mange funksjoner i ett apparat innenfor klare fysiske begrensninger.

Origami har fysiske dimensjoner som en vanlig PDA. Den veier 290 gram, er 170 mm høy, 85 mm bred og 34 mm tykk. Ved å vri og brette ut apparatet på forskjellige måter, får man svært varierte funksjoner:

  • digitalt kamera
  • digitalt videokamera
  • mobil telefon
  • terminal for videokonferanse
  • Internett-tilgang med fullverdig Internet Explorer 6.0
  • e-post, kalender, avtalebok og så videre
  • avspilling av lyd og bilde med Windows Media Player - også av MP3-filer

Skjermen er av typen TFT på fire tommer, med en oppløsning på 640 ganger 480 punkter, og med integrert trykkfølsomhet. I et av lagene er det et tastatur i miniformat. Det er innebygget mikrofon og høyttaler, og uttak for stereofonisk hodetelefon og fullverdig headset. Lyden er 16 biters. Minnet er Compact Flash.

Origami nytter Bluetooth for å utveksle data direkte med andre apparater i brukerens "personlige miljø" - altså i stedet for ledninger - og for å kople seg på lokale trådløse nettverk. Trådløs data kan også utveksles over mobiltelefondelen.

Det hele drives av National Semiconductors svært fleksible Geode-prosessor.

Til toppen