Denne rydder kontorpulten

Intel lanserer trådløs docking og display.

Denne rydder kontorpulten
En boks med en rekke innganger erstatter den tradisjonelle dockingstasjonen og gir kontormedarbeidere rask oppstart med arbeidsoppgavene - men den trådløse dockingen gir ikke ladestrøm til den bærebare pc-en. Bilde: Espen Zachariassen

LONDON (digi.no): En svart boks med en rekkevidde på rundt 20 meter skal rydde opp i kabelspagettien på kontorpulten.

Teknologien kalles Intel Wireless Docking.

Og møtene skal faktisk brukes til å klekke ut gode og inntektsbringende ideer i stedet for å bruke det første kvarteret på å kløne med ulike typer kontakter mellom den bærbare og storskjermen. Denne teknologien kalles Pro Wireless Display.

– Banebrytende

Intel betegner nyvinningene som banebrytende på veien til den nye arbeidshverdagen preget av samhandling. Her skal ikke produktiviteten lide av mekanikk som krangler.

Trådløs docking innebærer at pc-en din kobler seg til skjerm, tastatur og mus straks du nærmer deg pulten din. Bæreren kalles WiGig og er en trådløs forbindelse på 60 GHz med gigabit-hastighet.

Her er Intels egen fremstilling.

Vandrende HDMI

Trådløs display gir trådløs forbindelse til flatskjermen på veggen. Alle møtedeltakere kan få tilgang etter tur, som en vandrende usynlig hdmi-kabel mellom de som vil dele sine presentasjoner.

Løsningen benytter wifi direct, som er en peer-to-peer-forbindelse på trådløst nettverk, kalt WiDi.

Det innebærer at en pc kan være trådløst på internett på én kanal og sende skjermbildet til storskjermen på en annen. I to ulike frekvensområder, vel og merke.

Her er flere detaljer.

WiGig-boksen sørger for at kabelsalaten på skrivebordet…
WiGig-boksen sørger for at kabelsalaten på skrivebordet… Bilde: Espen Zachariassen
…erstattes av trådløs kobling mellom pc og det mer stasjonære kontorutstyret. (Foto: Espen Zachariassen)
…erstattes av trådløs kobling mellom pc og det mer stasjonære kontorutstyret. (Foto: Espen Zachariassen) Bilde: Espen Zachariassen

Frigjør ressurser

Konserndirektør Tom Garrison mener den nye generasjonen teknologi fra Intel bidrar til at medarbeiderne i større grad kan konsentrere seg om å sørge for lønnsomme ideer for sin arbeidsgiver.
Konserndirektør Tom Garrison mener den nye generasjonen teknologi fra Intel bidrar til at medarbeiderne i større grad kan konsentrere seg om å sørge for lønnsomme ideer for sin arbeidsgiver. Bilde: Espen Zachariassen

– Disse nyvinningene skal frigjøre medarbeidernes tid og ressurser til det de er hyret inn for å utføre: Inntektsbringende aktiviteter for sin bedrift, sier konserndirektør Tom Garrison hos Intel.

Selskapet presenterte innovasjonene i London torsdag, som en del av sin lansering av den nyeste generasjon Intel Core vPro «prosessorfamilie», den femte i rekken.

Les også: Tingenes internett redder Intel

Ingen kontorbås

Bak ideen står en filosofi om et arbeidsliv der medarbeiderne, først og fremst i kunnskapsbedrifter, blir mer produktive hvis de slipper å bindes til en kontorbås.

Ideene utveksles lettere hvis folk får jobbe der de vil har lett tilgang til møteplasser.

– Og de skal slippe å mase med kabler og kluss som forsinker idéskapingen, argumenterer Garrison.

Prøvekanin

IT-selskapet HP har vært prøvekanin på teknologiene. Siden de var tilfreds, ble erfaringene gjengitt på torsdagens lansering:

Medarbeiderne har blitt mer produktive ved at de bruker tiden på ideer og samspill i stedet for å slite med adaptere før arbeidet kommer i gang.

Selskapet regner med å spare en halv milliard US dollar på grunn av mer effektive dager.

Konserndirektør Garrison ser for seg at det kan innebære gevinster på flere hundre milliarder dollar globalt.

Kun i familien

Samspillet på møterommet fungerer. Det fikk digi.no demonstrert i London.

Men hva om en fra grafisk avdeling vil være med på møtet?

Nei, Mac-maskiner fungerer ikke på Intels løsning for trådløst display.

Denne lille boksen bakpå monitoren erstatter et utall fysiske tilkoblinger og skal dermed gjøre digitale møter mye enklere - men den takler ikke Mac-maskiner.
Denne lille boksen bakpå monitoren erstatter et utall fysiske tilkoblinger og skal dermed gjøre digitale møter mye enklere - men den takler ikke Mac-maskiner. Bilde: Espen Zachariassen

Og, ja, det virker en smule ironisk at verdens største maskivareleverandør har kommet opp med en adapter for å erstatte adaptere.

– Våre leverandører er på gang med løsninger der disse boksene pakkes inn i skjermene, hinter Garrison.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.