AVTALER & KONTRAKTER

Departement valgte Google etter søksmål

Danket ut Microsoft i hard nettsky-kamp.

Google har vunnet nok en kontrakt i konkurranse med Microsoft. Etter at de i 2010 saksøkte det amerikanske innenriksdepartementet for favorisering av Microsoft kunne de tirsdag melde om kontrakten. Dermed vil rundt 90.000 offentlig ansatte i USA få sine e-poster gjennom Google sine systemer.
Google har vunnet nok en kontrakt i konkurranse med Microsoft. Etter at de i 2010 saksøkte det amerikanske innenriksdepartementet for favorisering av Microsoft kunne de tirsdag melde om kontrakten. Dermed vil rundt 90.000 offentlig ansatte i USA få sine e-poster gjennom Google sine systemer. Bilde: Krishnendu Halder/Reuters/SCANPIX
2. mai 2012 - 11:19

Det amerikanske innenriksdepartementet kunne tirsdag offentliggjøre at de vil innføre Google Apps for Government når de skal samle e-post og samhandlingsløsninger.

I en kunngjøring fra departementet fremgår det at valget er en del av en stor sparepakke der en halv milliard dollar skattepenger skal spares innen 2020 ved å velge nye teknologiske løsninger.

– Å implementere en gjennomgående, nettsky-basert e-postløsning som hjelper oss å modernisere måten vi gjær business på, samtidig som det kutter kostnader, er enkelt og greit god styring. Vi vil fortsette å identifisere effektiviseringstiltak for å spare tid og skattepenger ved å bruke teknologiske fremskritt for å få levert bedre tjenester for mindre, sier statsråd Ken Salazar i en kommentar.

Departementet har rundt 90.000 ansatte og valgte ifølge IDG News service Google fremfor Microsofts nettskyløsning Office 365. Kontrakten har en varighet på syv år og skal ha en samlet verdi på rundt 200 millioner dollar.

Dette kommer etter at Google i 2010 saksøkte det samme departementet for å ha gitt ut anbudsbetingelser som var i favør til Microsoft. Søksmålet ble droppet i september i fjor. Microsoft skal ha et langvarig forhold til departementet. Det er med andre ord et prestisjetap for programvaregiganten at Google Apps blir valgt.

De to aktørene kjemper en hard kamp om kundene. Stadig flere bedrifter og offentlige instanser ser betydelige kostnadskutt i å flytte tjenester opp i nettskyen. Microsoft har mest å forsvare. De satser tungt på Office 365 og andre skybaserte tjenester for å beskytte sin eksisterende kundeportefølje. Google henter på sin side sine inntekter fra annonser men ser et stort potensiale på å tilby e-post og samhandlingsløsninger til en lav pris for bedriftskunder. De har vunnet flere kontrakter og har begynt å bli en skikkelig utfordrer for Microsoft.

I Norge kastet Narvik kommune seg på denne trenden, og ble den første til å erstatte sitt epost-system med Google Apps. Men så langt har Datatilsynet satt ned foten. De har varslet Narvik om at de ikke vil godta byttet med henvisning til dagens personvernlovgivning.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.