Departementet avviser Førdes politiske etterliv

Avtroppende kringkastingssjef Einar Førde skal ha blitt tilbudt jobben som rådgiver for Grete Knudsen, forteller ryktene. Departementet avviser dette.

Einar Førde skulle bli nye rådgiveren for næringsminister Grete Knudsen, meldte Bergensavisen.

Men Nærings- og handelsdepartementet avviser dette kontant overfor digitoday.no.

- Dette kjenner vi ikke til. Det er ikke hold i de spekulasjonene, sier Øistein Øisjøfoss, informasjonssjef i Nærings- og handelsdepartementet.

Per i dag er det den unge bergenseren Pål Berrefjord (23) som har fungert som Knudsens rådgiver. Berrefjord har, trass sin lave alder, lang politisk fartstid bak seg, blant annet som leder for AUF i Hordaland, men han trakk seg overraskende fra politikken på grunn av familiære forhold for et par år siden, for å bli sports-reporter i nettopp Bergensavisen.

Han ble etter dette hentet tilbake til politikken av en av sine nærmeste politiske støttespillere fra AUF-tiden, bergenseren Grete Knudsen, som tok 23-åringen under sine vinger.

Berrefjord ble nominert til en femteplass på stortingslisten for Hordaland etter et overraskende nominasjonsmøte i Bergen i fjor. Dermed skal Berrefjord satse for fult på valgkamp de neste månedene frem til valget.

Til toppen