Departementet lar Tele2 slippe til desember

Tele2 sier at selskapet ikke rekker å oppfylle sine løfter om UMTS-utbygging i år heller. Samferdselsdepartementet vil ikke forhåndsdømme selskapet.

digi.no kunne i dag morges fortelle at Tele2 heller ikke i år kommer til å oppfylle de løfter selskapet har gitt om å bygge ut et UMTS-mobilnett i Norge.

- Vi skal bygge 1600 mobilmaster i løpet høsten. Det rekker vi ikke, sier Tele2-sjef Markus Täkte rett ut til digi.no.

Les også:

Samferdselsdepartementet vet altså allerede nå hva Tele2 kommer til å fortelle i sin rapport 1. desember, men departementet har ikke tenkt å ta et oppgjør nå.


- Vi forholder oss til konsesjonen og hva vi har lovet der. Der sier vi at vi skal følge opp UMTS-lisenstagerne 1. desember. Vi ønsker derfor ikke å forhåndsdømme eller forhåndsgodkjenne en utsettelse, sier ekspedisjonssjef Eva Hildrum i Samferdselsdepartementet til digi.no.

Dermed varsler Hildrum at departementet foreløpig ikke har tenkt til å innkalle Tele2 og be om en forklaring.

Det er andre året på rad Tele2 ikke oppfyller løftene de har gitt, noe som i kan føre til at selskapet risikerer å bli fratatt UMTS-lisensen. Men den avgjørelsen vil altså først falle i julemåneden.

Tele2 har allerede en trussel hengende over seg: Selskapet står overfor store dagsbøter dersom man ikke starter utbyggingen med et nett som dekker 160.000 brukere i Oslo. Tele2 skal rapportere til departementet om utviklingen allerede i slutten av mai. De 20 basestasjonene må være ferdig i slutten av juli, ellers begynner dagsbøtene å løpe.

Til toppen