DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Departementet vurderer å anmelde truende høringssvar

Over 9000 svar i høringen om koronaserifikat.

Det norske koronasertifikatet skal utvikles i samarbeid med selskapet som har utviklet Smittestopp-appen.
Det norske koronasertifikatet skal utvikles i samarbeid med selskapet som har utviklet Smittestopp-appen. Illustrasjonsfoto: Kurt Lekanger
13. mai 2021 - 11:20

Det har kommet over 9.000 svar i høringen om koronasertifikat. Helse- og omsorgsdepartementet vil vurdere å anmelde uttalelser som er hatefulle eller truende.

Ifølge Dagbladet kommer hoveddelen av høringssvarene fra privatpersoner, og mange av dem er kritiske.

– Koronasertifikatet er noe som angår mange og har utvilsomt skapt et stort engasjement, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet.

– Vi har mottatt enkelte uttalelser som er av mindre hyggelig karakter og enkelte som er innsendt under falskt navn. Det er en høy terskel for å unnlate å publisere høringsuttalelser. Dersom vi finner direkte trusler eller hatprat, vil vi vurdere å anmelde det, fortsetter han.

Et koronasertifikat vil kunne vise hvem du er, vaksinasjonsstatus, negativt testresultat og eventuell immunitet etter gjennomgått koronasykdom. Akkurat hva disse sertifikatene skal brukes til i Norge, er fortsatt uklart.

Mens Helsedirektoratet og FHI har anbefalt et beskjedent bruksområde for sertifikatet, har regjeringen sagt at de har større ambisjoner.

Høringsfristen gikk ut ved midnatt natt til onsdag.

Det oppsto nye dataproblemer for elever som skulle ta eksamen onsdag
Les også

Store dataproblemer under VGS-eksamen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.