– Dere slapp inn hackerne

Kina-søkemotor saksøker amerikansk DNS-leverandør.

Kina-søkemotor saksøker amerikansk DNS-leverandør.

Vanligvis er det vestlige selskaper som beskylder kineserne for hacking. Denne gangen er det for en gang skyld omvendt.

Nå har nemlig Southern District of New York i følge nyhetsbyrået Reuters avgjort at den kinesiske søkemotorgiganten Baidu kan gå videre med et søksmål mot det amerikanske selskapet Register, som leverer DNS-tjenester til Baidu.

I følge søksmålet ble brukerne av Baidu den 11. februar i år utestengt fra tjenesten i fem timer. I tillegg var tjenesten ustabil i to dager etter hendelsen.

Årsaken var i følge Baidu at en hackergruppe som kaller seg Iranian Cyber Army kidnappet Baidus nettsted. Dette skal ha skjedd ved at en person som ga seg ut for å være Baidu-ansatt fikk tilgang til Baidus konto hos Register.com.

Dette var den samme hackergruppa som tok på seg ansvaret for angrepet mot Twitter før jul i fjor.

Angrepet skjedde på tross av at den falske Baidu-medarbeideren opererte med ugyldig brukernavn og passord. Han ble deretter nærmest hjulpet inn av en av en naiv Register-medarbeider - stadig i følge søksmålet.

- Om disse beskyldningene blir bevist, har Register unnlatt å følge sine egne sikkerhetsrutiner og i realiteten overlatt kontrollen av Baidus konto til en uautorisert inntrenger som drev med digital vandalisme. Basert på disse fakta kan en jury utvilsomt konkludere med at Register handlet grovt uaktsomt, skriver dommer Denny Chin.

Baidu er Kinas største søkemotor, og har økt sin markedsandel kraftig etter at Google i realiteten trakk seg Kina på grunn av misnøye med sensur fra myndighetene og mistanke om regjeringsstyrt hacking.

Til toppen