JUSS OG SAMFUNN

- Derfor angriper vi antipiratene

Anonyme hevner seg med «operasjon payback».

4. okt. 2010 - 15:11

For to uker siden innledet gruppen «Anonymous» en protestaksjon mot film- og platebransjens forsøk på å stoppe The Pirate Bay og andre fildelingsnettverk.

De går åpent inn for piratkopiering, noe de kaller et «naturlig skritt i en kulturrevolusjon for informasjonsdeling».

DDoS

Væpnet med såkalte tjenestenektangrep (Distributed Denial of Service, DDoS) har gruppen og deres sympatisører rettet sine skyts mot ulike aktører.

Aksjonsformen har vært effektiv. I tur og orden har nettstedene til organisasjoner som platebransjens RIAA, filmbransjens MPAA med flere gått ned for telling. Nettstedene dynges ned med datatrafikk, noe som medfører nedetid.

I skrivende stund er det plateselskapet Ministry of Sound og deres advokater som er gjenstand for piratenes vrede.

Sikkerhetsselskapet Panda Security har fulgt angrepene siden de begynte, og har sikret seg et intervju med den anonyme gruppen som står bak aksjonene.

- Målet er å slå tilbake mot antipirat-lobbyen. Det har vært en kraftig økning i urettferdige brudd mot den personlige friheten på internett i det siste, sier en talsperson.

Gruppen hevder de nå tar igjen med samme mynt, og at taktikken er inspirert av de samme menneskene som har provosert dem.

De henviser til det indiske IT-selskapet Aiplex Software, som skal ha angrepet fildelingsnettverk på oppdrag for mediebransjen.

Vedkommende fremholder at Anonymous er en løst sammensatt anarkistisk gruppe uten ledere.

- Hvor lenge vil angrepene fortsette, spør Panda Labs.

- Vi fortsetter så lenge vi er forbanna.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.