Derfor ble Office 365 vraket

Nådde ikke opp i statlig svensk skysatsing.

Derfor ble Office 365 vraket
Svenskene villa ha all funksjonalitet i nettleseren i sin første store offentlige skysatsing. Det førte til at Office 365 ikke nådde opp. Bilde: anjči/creative commons/digi.no

Forrige uke ble det klart at Microsoft er ute av Sverige skysatsing.

Office 365 ble i likhet med IBMs Smartcloud sjaltet ut til fordel for Google Docs og Zimbra.

Sistnevnte var de to eneste produktene som oppfylte kravene til kontorapplikasjoner i skyen for offentlig forvaltning, definert av det statlige Kammarkollegiet.

Nå viser det seg at Microsoft ikke en gang brydde seg med å svare på invitasjonen om delta i anbudskonkurransen.

Synet deres var at anbudskriteriene «ikke gjenspeiler de krav som markedet stiller til nettskytjenester», skriver IT24.se.

Kammarkollegiet ønsket at verktøyene, helt ned på funksjonsnivå, skulle være 100 prosent nettbaserte og kjøre i en nettleser.

Dette eksemplifiseres ved krav om støtte for å lage flerpunktslister, altså punktlister i flere nivåer, noe den nettbaserte tekstbehandleren i Office 365 ikke støtter.

- Funksjonskravene ble sekundære fordi anbudskonkurransen la restriksjoner på hvordan skytjenesten skal brukes. Office 365 oppfyller alle kravene, men det avhenger av hvilken klient man velger å bruke, bedyrer teknisk sjef Daniel Akenine i Microsoft Sverige.

Han argumenterer for at større kommuner har behov for mer funksjonalitet og større fleksibilitet enn det anbudskonkurransen la opp til.

Ved ikke å ta i bruk Microsofts hybridmodell, der både webklient og Office-pakke på skrivebordet inngår, vil kommunene gå glipp av investeringene de allerede har gjort, mener Akenine.

Det statlige innkjøpsorganet sier de er overrasket over at Microsoft droppet å delta i anbudskonkurransen. Ifølge Kammarkollegiet har det vært god dialog mellom partene i over ett år, mens anbudskonkurransen ble forberedt. I hele denne perioden skal Microsoft ha vist stor interesse, skriver IT24.

    Les også: