FORBRUKERTEKNOLOGI

Derfor er Flash tregt på Mac

- Apple kan takke seg selv, ifølge Adobe-talsmann.

27. mai 2010 - 09:00

Apple har brukt mye tid på å forklare hvorfor de ikke vil støtte Adobes flashplattform på sine mobile enheter.

Forrige måned rykket toppsjef Steve Jobs ut med et lengre brev der han slakter formatet, blant annet for dårlig sikkerhet og ytelse.

- De fleste ganger en Mac krasjer skyldes det Flash. Slik lyder et av mange utfall fra Jobs mot Adobes multimedieformat bare hittil i år.

Mac-brukere har i årevis merket seg at Flash går siruptregt, sammenlignet med Flash på Windows. Prosessorbelastningen har vært høy, og har medført uforholdsmessig varmgang og viftestøy.

Den elendige ytelsen kan Apple takke seg selv for, ifølge Adobe-evangelist Steve Allison, som hevder det skyldes selskapets innstilling til tredjeparts utviklere.

- Tidligere har de ikke tillatt andre utviklere å utnytte maskinvaren og la progammene arbeide direkte med den. Vi har blitt tvunget til å legge alt på toppen av operativsystemet. Det fører til at prosessoren må jobbe ekstra hardt, sier han i et intervju med ComputerSweden.

Dette har imidlertid endret seg i den nyeste versjonen av Max OS X. Et nytt programmeringsgrensesnitt (API) skal gjøre det mulig for utviklere å utnytte maskinvaren direkte. Adobe varsler at det vil gjøre Flash til Mac bedre.

- Nå kan vi dykke ned i maskinvaren og utvikle en avspiller som ikke må ligge på toppen av operativsystemet. Derfor håper vi at neste versjon av Flash vil fungere bedre på Mac, sier Adobe-talsmann Steve Allison til den svenske avisen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.