Derfor falt digi.no ned

Tekniske problemer rammet alle nettstedene til Aller Internett.

Derfor falt digi.no ned

Alle nettstedene til Aller Internett gikk ned for telling mandag morgen.

Dermed var det ikke mulig å lese verken digi.no, ITavisen, Dinside, Seher, KK eller de andre nettpublikasjonene som driftes på samme plattformen.

Det er selvfølgelig aldri hyggelig å rammes av tekniske problemer, og vi benytter anledningen til å beklage for alle våre lesere.

Problemene oppstod etter en programvareoppgradering av nettverkssvitsjer hos vår nettleverandør.

Som andre bedrifter med høye krav til oppetid, har også vi utplassert våre servere i flere datahaller for å sikre redundans.

- Etter oppgraderingen av svitsjene ble nettverkstrafikken mellom våre serverhaller til tider svært ustabil, forteller IT-direktør Kent Vilhelmsen i Aller Internett.

Det er konstatert en feil i nettverket mellom disse datahallene, noe leverandøren fortsatt jobber med å utbedre.

Tekniske problemer: Dette var en kompleks operasjon å rydde opp i, forteller IT-direktør Kent Vilhelmsen i Aller Internett.
Tekniske problemer: Dette var en kompleks operasjon å rydde opp i, forteller IT-direktør Kent Vilhelmsen i Aller Internett.

Hele serveroppsettet har en lagdelt arkitektur. Den ustabile nettverkstrafikken skapte problemer blant annet for vår nylig oppgraderte Varnish-løsning. Dette er en web-aksellerator, også kjent som en webcache eller reverse proxy, som mellomlagrer nettsidene slik at trafikken skal gå raskere.

Varnish-oppsettet tømte bufferen eller cachen alt for ofte, noe som i dag skapte stor belastning på databaseserverne.

Som en følgefeil ble det kommunikasjonsproblemer mellom webservere og databaseservere. Problemet i dette leddet er ikke helt løst, men vår IT-avdeling regner med å få full kontroll i løpet av ettermiddagen.

- Kombinasjonen av feil gjorde at dette var en kompleks operasjon å rydde opp i. Vi har samarbeidet med driftsleverandøren, siden feilen ble oppdaget tidlig mandag morgen for å få nettstedene på lufta igjen, forteller Kent Vilhelmsen.

De ulike publikasjonerne ble tatt opp i tur og orden. DinSide var tilbake i normaltstand ved halv ellevetiden, digi.no og de øvrige nettstedene ble åpnet fortløpende.

Les mer om serveroppsettet vi bruker og nevnte webcache i noen av disse artiklene:

    Les også: