BEDRIFTSTEKNOLOGI

Derfor falt digi.no ned

Tekniske problemer rammet alle nettstedene til Aller Internett.

8. feb. 2010 - 14:15

Alle nettstedene til Aller Internett gikk ned for telling mandag morgen.

Dermed var det ikke mulig å lese verken digi.no, ITavisen, Dinside, Seher, KK eller de andre nettpublikasjonene som driftes på samme plattformen.

Det er selvfølgelig aldri hyggelig å rammes av tekniske problemer, og vi benytter anledningen til å beklage for alle våre lesere.

Problemene oppstod etter en programvareoppgradering av nettverkssvitsjer hos vår nettleverandør.

Som andre bedrifter med høye krav til oppetid, har også vi utplassert våre servere i flere datahaller for å sikre redundans.

- Etter oppgraderingen av svitsjene ble nettverkstrafikken mellom våre serverhaller til tider svært ustabil, forteller IT-direktør Kent Vilhelmsen i Aller Internett.

Det er konstatert en feil i nettverket mellom disse datahallene, noe leverandøren fortsatt jobber med å utbedre.

Tekniske problemer: Dette var en kompleks operasjon å rydde opp i, forteller IT-direktør Kent Vilhelmsen i Aller Internett.
Tekniske problemer: Dette var en kompleks operasjon å rydde opp i, forteller IT-direktør Kent Vilhelmsen i Aller Internett.

Hele serveroppsettet har en lagdelt arkitektur. Den ustabile nettverkstrafikken skapte problemer blant annet for vår nylig oppgraderte Varnish-løsning. Dette er en web-aksellerator, også kjent som en webcache eller reverse proxy, som mellomlagrer nettsidene slik at trafikken skal gå raskere.

Varnish-oppsettet tømte bufferen eller cachen alt for ofte, noe som i dag skapte stor belastning på databaseserverne.

Som en følgefeil ble det kommunikasjonsproblemer mellom webservere og databaseservere. Problemet i dette leddet er ikke helt løst, men vår IT-avdeling regner med å få full kontroll i løpet av ettermiddagen.

- Kombinasjonen av feil gjorde at dette var en kompleks operasjon å rydde opp i. Vi har samarbeidet med driftsleverandøren, siden feilen ble oppdaget tidlig mandag morgen for å få nettstedene på lufta igjen, forteller Kent Vilhelmsen.

De ulike publikasjonerne ble tatt opp i tur og orden. DinSide var tilbake i normaltstand ved halv ellevetiden, digi.no og de øvrige nettstedene ble åpnet fortløpende.

Les mer om serveroppsettet vi bruker og nevnte webcache i noen av disse artiklene:

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.