KARRIERE

Derfor slutter hun i Microsoft

Hege Skryseth holdt byttet av jobb hemmelig lenge.

Slutter: Hege Skryseth gjør ikke som sine forgjengere i Microsoft, som rykket oppover i systemet.
Slutter: Hege Skryseth gjør ikke som sine forgjengere i Microsoft, som rykket oppover i systemet. Bilde: Marius Jørgenrud

Da digi.no fredag morgen meldte at Microsoft Norge bytter direktør hadde de ansatte på Lysaker ennå ikke fått beskjed.

Hege Skryseth (45) sin avgang kom overraskende. Hun medgir at så godt som ingen visste at hun bytter beite.

– Når man sitter i topplederposisjon er det lange oppsigelsestider. Jeg har holdt dette hemmelig i mange måneder, forteller Skyseth til digi.no.

– Hvorfor slutter du i bedriften som liker å kalle seg Norges beste arbeidsplass?

– Jeg velger å si at jeg begynner i Kongsberg Gruppen. Grunnen til det er at det er et av Norges mest spennende selskaper. De leverer høy-ende teknologi, virkelig top notch, til noen av landets viktigste bransjer.

Samtidig understrekes det at hun forlater Microsoft helt etter eget ønske. – Ja, absolutt, sier Skyseth som dermed ikke gjør som sine forgjengere pleier, nemlig å klatre karrierestigen i Microsoft med internasjonale lederposisjoner.

Klokken 8 i morges ble lederne i Microsoft Norge informert om Hege Skyseths beslutning om å forlate dem. De ansatte på Lysaker fikk nyheten under det faste allmøtet fredag noe senere.

Lærerikt og spennende

Hvordan har Skryseth opplevd sine 3,5 år som toppsjef i Microsoft Norge?

– Det har vært en utrolig spennende tid. Markedet har endret seg betydelig i løpet av den perioden. Ikke bare på cloud-området, men også med consumerization.

Forbrukerretting, altså. Skryseth mener det dreier seg om mer enn bare «bring your own device» BYOD-trenden hvor ansatte tar med seg og bruker sine egne dingser hos arbeidsgiver.

– Det handler om hele opplevelsen av økosystemet du bruker. Mye mer enn BYOD, arbeidsflaten din og metodene, forklarer hun.

– Joda. Men du sitter vel igjen med flere opplevelser enn bare trendskifter?

– Det har også vært en fantastisk tid med utrolig dyktige kolleger og mange gode partnere. Ikke minst et veldig spennende og tett samarbeid med kunder. Jeg vil si at det har vært en utrolig lærerik og spennende reise.

Om etterfølgeren Michael Jacobs, som forlater Dell for å blir ny direktør i Microsoft Norge har hun bare gode ord.

– Jeg tror Michael blir en god etterfølger. Jeg har også kjent ham i mange år og tror han representerer gode verdier og god markedsinnsikt for å ta selskapet videre.

Skyseth oppfatter ikke at hun forlater IT-bransjen når hun i høst begynner i Kongsberg Gruppen. Grunnen til det er at selskapet i aller høyeste grad er teknologifokusert, og at «halvparten av alt de driver med er software», som hun sier.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.