– Derfor støtter ikke Apple PayPal

Kranglet om Samsung-avtale.

– Derfor støtter ikke Apple PayPal
eBay-sjefen John Donahoe skal ha presset frem en avtale med Samsung, noe som irriterte Apple. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Vi kjenner allerede ganske godt til Apple Pay, systemet for mobil betaling som er bygget inn i de nye iPhone 6-modellene. Da Apple viste frem den nye tjenesten tidligere i september, presenterte de også en liste over partnere, som inkluderte banker, butikk-kjeder og kredittkortselskaper.

Man kunne merke seg at den velkjente tjensten for nettbetaling, PayPal, ikke var med på listen.

Nettstedet Bank Innovation skriver nå at det er en tydelig grunn til dette, og grunnen er Samsung.

Apple og PayPal skal ha vært i omfattende samtaler, og PayPal skulle bli en av Apples foretrukne partnere. Problemene oppstod da eBay-sjefen, John Donahoe, presset frem en avtale med Samsung der PayPal skulle støtte deres fingeravtrykkleser som ble introdusert i Galaxy S5.

Den daværende PayPal-sjefen, David Marcus, skal ha vært klar over at Samsung-avtalen ville sabotert samtalene med Apple, og var kategorisk mot denne. Donahoe vant imidlertid denne kampen.

Resultatet ble at Apple ble forbannet og skal nesten bokstavelig talt ha sparket PayPal ut. Dette skal også ha vært en av grunnene til at sjefen David Marcus forlot selskapet til fordel for Facebook.

I etterkant kjørte PayPal annonser som litt indirekte kritiserte Apples iCloud-sikkerhet, så det er tydelig at det var dårlig stemning inne i bildet.

Nå som PayPal nettopp ble skilt ut fra eierne i eBay endres dynamikken betraktelig, og det er ikke umulig at vi vil se nye allianser i tiden fremover.

    Les også:

Les mer om: