BEDRIFTSTEKNOLOGI

Derfor velger IT-sjefen grønt

Halvparten av store europeiske virksomheter satser på Grønn IT. En undersøkelse avslører hvorfor.

30. sep. 2008 - 14:29

Over halvparten av de større europeiske virksomhetene har satt grønn IT på agendaen. 35 prosent har allerede en grønn IT-strategi på plass, mens ytterligere 16 prosent planlegger å implementere en slik strategi innen to år.

Det viser en undersøkelse utført av analyseselskapet IDC, som Dell har sponset.

IDC har spurt 459 IT-sjefer ved store europeiske selskaper. Alle de spurte har over tusen ansatte, og driver minst ett datasenter.

Virksomhetene i undersøkelsen drifter i snitt 3,7 datasentre og har et gjennomsnittlig IT-budsjett på 160 millioner euro for inneværende år.

Det er ikke miljøhensyn, men ønske om kostnadsbesparelser som oppgis som den viktigste grunnen til satsingen. Rett bak følger behovet om å understøtte lover og regler.

Driveren som oppgis som minst viktig er kundenes og de ansattes egne forventninger.¨

    Les også:

Rapporten hevder den økende bevisstheten rundt grønn IT har bakgrunn i en rekke trender som påvirker den globale økonomien:

  • Økte energikostnader
  • Økte karbonutslipp
  • Prispress fra lavkostland
  • Lovreguleringer av kraft-effektivitet

EUs reguleringer er nå rettet mot produkter som forurenser, skriver IDC, men advarer at det er svært sannsynlig at reguleringene vil omfatte utstyr i datasentre i løpet av neste femårsperiode.

Reduserte kostnader oppgis som den viktigste grunnen til å satse på grønn IT. Kilde: «IDC-Dell Green IT Barometer, july 2008»
Reduserte kostnader oppgis som den viktigste grunnen til å satse på grønn IT. Kilde: «IDC-Dell Green IT Barometer, july 2008»

Europa i førersetet

PC-produsenten Dell er et av flere selskap som har vært pådrivere for grønne løsninger i IT-bransjen. Forrige uke holdt Dell-sjefen et innlegg for EU i Brussel der han roste europeiske selskaper for å lede an.

- Europakommisjonen spiller en viktig rolle i forhold til å motivere medlemslandene til å bruke informasjons- og kommunikasjonsteknologi strategisk for å gjøre sin egen infrastruktur grønnere. Europa, som er i førersetet når det gjelder å styre retningen for miljøpolitikk, kan fortsette å bruke denne påvirkningskraften over hele verden, sa Michael Dell.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.