Design din egen bil på nettet

Det amerikanske oppstartselskapet Model E vil revolusjonere bilbransjen med å tilby kundene mulighet for å designe sine egne biler over nettet, på samme måte som man gjør med datamaskiner.

Design din egen PC, velg hvilke komponenter du vil ha med. Dette er den geniale forretningsidéen til Dell Computer, som tilbyr sine kunder å lage sin egen datamaskin. Men nå vil bilbransjen bruke den samme metoden til å bygge biler.

Model E Corp, som er støttet av det japanske investeringsselskapet Softbank, har store planer for bilproduksjon på nettet. Onsdag avdekket selskapet planer om å tilby sine kunder å skreddersy sin egen bil, i første rekke en såkalt SUV (Sport Utility Vehicle). Det skriver Reuters.


Kundene vil i første rekke bare kunne velge seg en "grunnmodell," en modell som i dag går under navnet Ironman, som skal ha en kraftig V-8 motor, 300 hestekrefter og full pakke - hvis du vil ha det da. Prisen vil ligge på 82.500 dollar, 775.565 norske kroner.

Lykkes Model E med konseptet sitt blir det første gang en bilmodell blir lagt eksklusivt for salg på nettet. Planen er å åpne opp tjenesten i første kvartal 2001, men det vil bare være et lite antall kunder som vil kunne bruke tjenesten, skriver Reuters.

- Tenk på Model E som Dell i bilindustrien. Vi skal forme produkter som kundene virkelig vil ha, sier William Santana Li, melder Reuters.

Til toppen