Design-tastatur med nye løsninger

Logitechs usedvanlige tynne trådløse tastatur byr på flere interessante nyheter.

Design-tastatur med nye løsninger

Logitechs usedvanlige tynne trådløse tastatur byr på flere interessante nyheter.

Logitech har laget et trådløst tastatur som de tillater seg å kalle «minimalistisk høyteknologisk kunst». Målgruppen er hjemmebrukere som ønsker et tastatur for å «reflektere den økte betydningen av PC-ens synlighet i dagens hjem», og som vibrerer harmonisk når de får høre at «fusjonen av førsteklasses teknologi og estetikk gir en fornemmelse av prestisje til alle typer arbeidsrom eller kontorer».

Tastaturet, døpt diNovo Edge, er laserskåret fra et enkelt halvtransparent stykke svart pleksiglass, og så montert i en ramme av børstet aluminium. Det er usedvanlig tynt: 19 millimeter. Logitech siterer undersøkelser som viser at lavprofiltastaturer reduserer belastningen på håndleddet, og gir følgelig redusert risiko for ubehag.

diNovo Edge er Logitechs første oppladbare tastatur. Bildet nedenfor viser hvordan det ser ut når tastaturet sitter i laderen.

En annen nyhet er et integrert, trykkfølsomt panel for navigering og skrolling, som er plassert rett til høyre for piltastene. Denne heter «TouchDisc», og fungerer som en erstatning for musen – nok en fordel dersom man skal betjene en stue-PC. Musmarkøren flyttes opp og ned på skjermen ved å bevege fingeren fra seg eller til seg på det sirkelformede panelet. Skrolling skjer ved å bevege fingeren rundt panelets omkrets. Mustaster er plassert nedenfor panelet, og egne taster over panelet styrer volumet fra høyttalerne.

En tredje nyhet er at tallet på taster er redusert. Holder man funksjonstasten nede ser man at F-tastene viser ikoner – de gjøres synlig gjennom bakgrunnsbelysning – for blant annet mediakontroller og oppstart av ulike applikasjoner. Slipper man funksjonstasten, er ikonene usynlige.

Tastaturet er tilpasset både Windows Media Center og det kommende systemet Windows Vista: En egen tast starter Vistas startmeny, og en egen søkeknapp gir tilgang til Vistas søkefunksjon.

Sambandet med PC-en går over den trådløse teknologien Bluetooth, i motsetning til mange andre trådløse tastaturer som bruker en enklere radiosending. Bluetooth gir større kontroll over signalene, slik at man unngår for eksempel at en annen PC fanger opp tastetrykkene. Bluetooth krever mer strøm, noe diNovo Edge løser gjennom sin kombinerte lader og pausestativ.

Tastaturet leveres med USB Bluetooth-pinne. Prisen er anslått til 1799 kroner. Produktet blir tilgjengelig i Norge i november.

    Les også:

Til toppen