Desktop-apper i Windows Store?

Microsoft-ansatt kan ha avslørt for mye.

Desktop-apper i Windows Store?
Utvalget av innhold til Windows Store kan bli kraftig utvidet når Windows 10 kommer, dersom informasjonen i et slettet blogginnlegg fra en Microsoft-ansatt er korrekt. Bilde: Microsoft

Windows Store, applikasjonsbutikken i Windows 8.x hvor brukerne kan kjøpe, installere og oppdatere applikasjoner basert på WinRT og Modern UI, kan bli kraftig utvidet med Windows 10.

I midten av forrige uke publiserte Microsoft-ansatte Oliver Niehus et blogginnlegg om Windows 10 og kommende funksjonalitet knyttet til sikkerhet, personvern og administrasjon. Niehus ansatt som «Principal Application Development Manager for Windows and Security» i selskapet.

Det som likevel har vakt mest oppsikt, er hans uttalelse om Windows Store.

– Den (nye) Windows Store vil støtte mer enn bare moderne apper. Den vil også inkludere desktop-apper, samt andre former for digitalt innhold. Vi vil tilby mange ulike måter å betale for apper. Og vi vil tilby en organisasjons-butikk inne i den offentlige Windows Store, hvor en organisasjon kan inkludere deres listen med utvalgte, offentlige apper, i tillegg til spesifikke forretningsapper som deres ansatte har behov for, skriver Niehus.

Dette er ny informasjon og gledelig for både brukere og utviklere, ikke minst dersom dette også innebærer at oppdateringer til applikasjonene også kan distribueres gjennom Windows Store, slik det gjøres med Modern UI-appene. Men innlegget til Niehus ble raskt slettet fra bloggnettstedet til Microsoft. Googles cachede utgave av innlegget ender i en innloggingsside.

Det at innlegget er slettet, betyr nok i alle fall at det ikke var forhåndsgodkjent av Microsoft. Om informasjonen faktisk stemmer, er et annet spørsmål man ikke umiddelbart vet svaret på. Dette er dog langt fra det eneste blogginnlegget Niehus har skrevet som Microsoft-ansatt. Mange av de tidligere innleggene hans, som ble skrevet for ett til to år siden, og som fortsatt er tilgjengelige, handler om nyheter i Windows 8 og 8.1.

ZDNet omtaler også andre deler av Niehus' innlegg i denne artikkelen.

    Les også: