Desperat PC-produsent tilbyr to for én

PC-markedet i USA er nå så vanskelig at Gateway har gått ut med et tilbud der du får to PC-er for samme pris som én.

Tilbudet går ut på at den som kjøper en av de råeste modellene, for eksempel en stasjonær PC til over 30.000 kroner eller en bærbar til 25.000, får en rimelig konsummodell på kjøpet, dog uten skjerm.

De siste ukene har Gateway Inc, som bare leverer til det amerikanske markedet, vist stadig flere tegn på desperasjon, etter å ha innrømmet at bare solide omsetningstall før jul kan avverge enda verre tap enn det reviderte årsanslaget som ble presentert i oktober, på 310 til 330 millioner dollar av en omsetning på 4,3 til 4,5 milliarder dollar.

Konsum PC-en som kraftkjøperne får med på kjøpet de siste dagene før jul, omfattes for eksempel av en avtale Gateway inngikk med pressplay i begynnelsen av desember, og som går ut på å forhåndslaste bestemte PC-modeller med 2000 såkalte "låter" av artister som Eminem, Bruce Springsteen, Dixie Chicks og Frank Sinatra.

Et annet interessant krumspring er at Gateway tilbyr å selge datakraft fra 8000 demo-PC-er fordelt på selskapets 270 butikker, til 0,15 dollar per PC per time. De 8000 PC-ene er allerede tilgjengelige over nettet, og kan til sammen levere opptil 14 teraflops med regnekraft. Prosjektet er et samarbeid med teknologiselskapet United Devices, kjent blant annet for å levere skjermsparere som kanaliserer ubrukt datakraft til forskning rundt miltbrann, kreft og Alzheimers.

Les også:

Til toppen