Destination Solaris skal trekke IBM-kunder til Sun

Sun har alliert seg med Fujitsu-selskapet Amdahl i prosjektet Destination Solaris som skal få store IBM-kunder til å erstatte stormaskiner med Sun-servere.

Sun har alliert seg med Fujitsu-selskapet Amdahl i prosjektet Destination Solaris som skal få store IBM-kunder til å erstatte stormaskiner med Sun-servere.

Ifølge ZDnet skal prosjektet øke salget av Suns største servere med opptil en milliard dollar de kommende fem år. Amdahl er et kjent navn innen stormaskinkretser. Selskapet overlevde i mange år på å selge kloner av IBMs stormaskiner, men har ikke fulgt med overgangen til 64 biters prosessorer. Det fortsetter å selge S390-kompatible maskiner, og er samtidig distributør av Sun og Fujitsu som tok over Amdahl for fire år siden.

Sun bidrar til prosjektet blant annet med UniKix, som gjør det mulig å kjøre applikasjoner basert på IBMs transaksjonshåndterer CICS (uttales som "kicks") under Solaris. Amdahl har laget en kostnadskalkulator som skal vise hvordan Sun-løsningene tilbyr lavere eierkostnader.

Analyser som Gartner Dataquest har gjort av det globale servermarkedet, viser at omsetningen av stormaskiner holder stand, mens Unix og Intel-servere er i tilbakegang.

En talsperson for IBM sier til ZDnet at halvparten av dagens stormaskinsalg gjelder nye oppgaver som for to til tre år siden hadde blitt kjørt under Unix, og peker blant annet på et tilfelle der Sun er blitt byttet ut med IBM zSeries på New York-børsen.

Skal man tolke Destination Solaris, er det naturlig å helle i retning av at det er Sun og ikke IBM som føler seg på vikende front.

Til toppen