Det aller beste digital-kameraet

Har du fått julebonus eller har igjen penger på IT-budsjettet? Her er det aller dyreste digital-kameraet du kjøpe.

Har du fått julebonus eller har igjen penger på IT-budsjettet? Her er det aller dyreste digital-kameraet du kjøpe.

Som alle andre bringer digi.no sine lesere en juleserie, men digi.no tester ikke konsumentprodukter. digi.no skriver for de som jobber med IT og de drømmer nok ofte om det aller beste.

Vi bringer derfor våre lesere en juleserie om produktene som kan gjøre jobben best og kjappest - hvis du virkelig har igjen mye penger på budsjettet. Sjefer er dessuten tresset oppunder jul - snik inn en kjøpsgodkjenning i bunken og håp på det beste:

Vi startet serien med den beste CD/DVD-brenneren og CD-skriveren du kan få for kjøpt over disk.

    Les også:

Digital-kamera er også populært, men kompaktkamera er for amatører. Ekte IT-folk leter etter det med størst tall. Dessverre har slikt en deprimerende tendens til også å være det dyreste. Men har du råd, kan du kjøpe deg et Hasselblad H2D og være ganske sikret mot nedsettende kommentarer fra naboer og IT-interesserte kollegaer.

Hasselblad er kjent som fotoindustriens absolutte Rolls Royce og deres digitale H2D-kamera følger opp. Sensoren gir bilder med en oppløsning på hele 22 megapixler. Pris: 175.350 kroner - og det er bare kamerahus - uten moms.

Linsene er neste skuffende billig - en vanlig 50 millimeter koster 19.000 kroner, mens en liten zoom på 210 millimeter koster 22.300

Christian Grande hos den norske importøren Interfoto opplyser at det i den digitale ånden er mulig å bestille denne varen på selskapets nettbutikk. Hvordan man betaler glemte vi å spørre om, Visa er neppe en opsjon.

Her kan du lese mer om Hasselblad H2D.

Til toppen