FORBRUKERTEKNOLOGI

Det blir ingen Playstation 3 til jul

Sony annonserte i dag at lanseringen av Playstation 3 i Europa vil bli utsatt med flere måneder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. sep. 2006 - 14:08

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) annonserte i dag at datoen for den europeiske lanseringen av Playstation 3 er blitt forskjøvet fra den 17. november til en gang i mars 2007.

Opprinnelige skulle Playstation 3 lanseres over hele verden den 17. november, men selskapet oppgir nå at man vil fokusere på de japanske og nord-amerikanske markedene.

Det er i områdene som benytter tv-system PAL, det vil si mesteparten av Europa, Russland, Midt-Østen, Afrika og Australasia at lanseringen er blitt utsatt.

Som tidligere antatt, er det den begrensede tilgangen på blå laserdioder til Blu-ray Disc-spilleren som er årsaken til at Sony er blitt forsinket i masseproduksjonen. Trolig vil ikke selskapet greie å levere mer enn to millioner enheter i år, halvparten av det som var det opprinnelige målet.

    Les også:

Den tidligere målsetningen om å levere seks millioner enheter globalt i regnskapsåret som ender i mars 2007, er derimot ikke blitt endret.

For alle de som har forhåndsbestilt Playstation 3 i håp om å få den før jul, er dette selvfølgelig en lite hyggelig nyhet. For en del andre, for eksempel Microsoft og HD DVD-leverandørene, kan det være kjærkomment.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.