Intel-prosessor

Det blir nok ikke helt 28 x 5 GHz fra Intel likevel

Fortalte ikke at rekordprosessor var overklokket og vannkjølt.

PC-ene som Intel brukte under demonstrasjonen av selskapets kommende 28-kjernes PC-prosessor hadde svært store kabinetter. At prosessoren var vannkjølt og overklokket, var det ingen som fortalte.
PC-ene som Intel brukte under demonstrasjonen av selskapets kommende 28-kjernes PC-prosessor hadde svært store kabinetter. At prosessoren var vannkjølt og overklokket, var det ingen som fortalte. (Foto: Intel)

Fortalte ikke at rekordprosessor var overklokket og vannkjølt.

I forrige uke viste Intel fram en datamaskin som var utstyrt med en 28-kjernet PC-prosessor som var klokket til 5 gigahertz. Selskapet oppga at denne prosessoren skal komme på markedet i fjerde kvartal i år. 

Intel kom også i forrige uke med en prosessor som kan kjøres med en klokkehastighet på opptil 5 GHz, uten å overklokkes. Men den har bare seks kjerner. 

Les mer: «Heavy metal» fra både AMD og Intel

Var overklokket

Dermed var det mange som oppfattet at prosessoren med 28 kjerner kan kjøres med en klokkehastighet på opptil 5 GHz uten å måtte overklokkes. Det var dessverre en feilslutning som Intel i liten grad har bidratt til å forhindre. 

Tvert imot kan det virke som at Intel bevisst forsøkte å skjule det.

Det viser seg nemlig nå at systemet Intel viste fram under Computex-messen i forrige uke, var overklokket. Dette har Intel nå bekreftet overfor Anandtech.

Selskapet har også bekreftet at systemet som ble demonstrert, var vannkjølt med en løsning fra Hailea som har kapasitet til å kjøle 1770 watt. Hvor mye effekt den overklokkede prosessoren faktisk trakk, har ikke blitt oppgitt. Men det virker ikke usannsynlig at effektbruken var på mer enn tusen watt.

Hvor mye effekt prosessoren vil trekke når den ikke er overklokket, er ukjent. Men sannsynligvis ikke så mye at vannkjøling er nødvendig. Hvor raskt den da vil være klokket, har ikke blitt oppgitt.

Kommentarer (14)

Kommentarer (14)
Til toppen