JUSS OG SAMFUNN

– Det er bare tull og tøys

Lotteritilsynet avviser kontant at de jobber med LAN-avgift.

Lotteritilsynets leder, Atle Hamar, nekter kontant på at de vurderer en LAN-avgift.
Lotteritilsynets leder, Atle Hamar, nekter kontant på at de vurderer en LAN-avgift. Bilde: Lotteri- og stiftelsestilsynet
14. aug. 2013 - 14:11

Onsdag skrev digi.no om en nyhet fra NRK Nordnytt som har opprørt mange. Saken gjaldt at Lotteri- og stiftelsestilsynet vurderer å innføre avgift på offentlige datatreff. Dette har skapt furore i spill-kretser og i diskusjonsfeltet på digi.no.

Nå rykker Lotteritilsynets leder, Atle Hamar, ut og dementerer oppslaget.

– Her har de sauset sammen mye. LAN-avgift er ikke foreslått eller vedtatt. Det er neppe aktuelt med en LAN-avgift i Norge, sier Hamar til digi.no som tillegger: Mer er det ikke å si om en saken.

I Sverige har de innført en avgift for arrangementer som eller utesteder som har satt opp datamaskiner i nettverk ment for spill, meldte nettstedet Gamer.no tidligere i sommer.

Dessuten ble det tidligere i år nedsatt en ekspertgruppe som skal gjennomgå den teknologiske utviklingen innen pengespill. Eventuelle forslag om nye avgifter vil komme fra denne gruppen. Denne ekspertgruppen ledes av Atle Hamar. Han sier i dag til digi.no at en LAN-avgift ikke har vært diskutert, og at det neppe kommer på tale.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.