KARRIERE

Det er mange år siden det var så lett å få jobb i IT-bransjen. Denne kompetansen er bedriftene på jakt etter

Utviklere og analytikere er svært ettertraktet i IT-bransjen.

Man må tilbake til 2013 for å finne et så godt arbeidsmarkedet som det er i dag. Sitter du på spisskompetanse er kanskje dette tiden for å bytte beite.
Man må tilbake til 2013 for å finne et så godt arbeidsmarkedet som det er i dag. Sitter du på spisskompetanse er kanskje dette tiden for å bytte beite. Bilde: Scanpix
29. nov. 2016 - 06:00

IT-kompetanse blir mer og mer etterspurt. Det viser en ny undersøkelse fra Manpowergroup. Rekrutteringsselskapet har gjennomført en undersøkelse med 751 norske bedrifter. 

Resultatet er lystig lesing for IT-bransjen. IT-personell er den sjette mest etterspurte kompetansen i arbeidsmarkedet i dag. 

Spisskompetanse er ettertraktet

Sist gang denne kompetansen var like etterspurt var i 2013. Ifølge undersøkelsen sliter 16 prosent av arbeidsgiverne med å finne den riktige kandidaten.

 – I dag har vi tilgang på informasjon uansett hvor vi går og gode IT-løsninger er virksomhetskritisk i mange bransjer. Å utnytte potensialet krever en spisskompetanse som er svært ettertraktet, sier konserndirektør Trygve Solem i Experis Norge.

Flere og flere arbeidsgivere er ute etter folk med kompetanse på utvikling. I USA er den mest ettertraktede kompetansen analytikere, prosjektledere og java- og .net-utviklere. 

– USA er ofte en indikasjon på hvilke behov som vil melde seg i fremtiden. Vi venter den samme utviklingen i det norske arbeidsmarkedet i tiden som kommer, sier Solem.

(artikkelen fortsetter under)

Konserndirektør Trygve Solem i Experis Norge mener jobbmarkedet i Norge for IT-folk er svært godt for tiden. <i>Foto: Pressefoto</i>
Konserndirektør Trygve Solem i Experis Norge mener jobbmarkedet i Norge for IT-folk er svært godt for tiden. Foto: Pressefoto

Sjefen er enig

Den analysen er administrerende direktør Kenneth Ragnvaldsen i det norske selskapet Data Respons enig i.

Han mener at Norge er avhengig av teknologer med kompetanse på digitalisering.

Har man bred teknisk forståelse av systemer og arkitektur, vil du være svært etterspurt i flere bransjer i fremtiden, tror han.

– Mennesker som ser muligheter og er flinke til å utvikle og lage løsninger, samtidig som de ser det større bildet er det alltid et underskudd på. Kan du i tillegg utvikle algoritmer og lage systemer er du godt skikket til å være med på å lage fremtidens digitale løsninger, fortalte Data Respons-sjefen til digi.no i forrige uke.

Ikke gå i disse intervjufellene

Men det hjelper ikke å ha hverken kunnskapen eller erfaringen om du ikke er flink til å formidle at nettopp du er den riktige søkeren for jobben.

Typiske feil folk går i når man drar i et jobbintervju er at man ikke vet hva man vil. Klarer du ikke å svare på hvorfor du ønsker å jobbe et sted, er du kanskje ikke rett kandidat. 

– Man må være opptatt av å møte arbeidsgiverens forventninger. Tenk: «Hva trenger bedriften at jeg gjør» fremfor «hva er mine sterkeste sider», sier karriererådgiver Sverre Haugen til DN.

Ifølge ham bør man sørge for at man forstå hva arbeidsgiveren ønsker av deg, ha selvinnsikt, vise motivasjon, kjenne stillingen man har søkt på og kunne bruke eksempler på hvordan du ville løst ulike utfordringer som presenterer seg.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

– Søker man på mange jobber uten å bli innkalt til intervju eller stadig blir innstilt som nummer to, kan det være greit å ta noen grep, sier Haugen.

Har du sendt mange søknader eller blitt innkalt til flere intervjuer uten å få napp er det kanskje på tide å finne en ny strategi. <i>Foto: Scanpix</i>
Har du sendt mange søknader eller blitt innkalt til flere intervjuer uten å få napp er det kanskje på tide å finne en ny strategi. Foto: Scanpix
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.