Det er opp til deg om du alltid vil ha jazz

Lytt til radioen 96 timer neste uke og bestem deg for om du har fått nok jazzmusikk. Eller om du vil ha mer digital audio fra statskanalen neste år.

Norsk Rikskringkasting tar interaktiviteten helt på alvor og gir lytterne sjansen til å si sin mening om hva en 24-timers jazzkanal egentlig bør inneholde.

Fra klokken 05:30 mandag den 11. desember, slippes den digitale kanalen løs på FM-båndet i en 24 timers "loop" i Norges tre største byer. DAB-prosjektet sendes på FM-båndet og i tillegg på Internett.

NRK foretar altså i realiteten en markedsundersøkelse direkte over eteren og ber lytterne sende inn sine meninger per brev, e-post og på weben. Man oppfordres til å lytte både til atmosfæren/tonen i sendingene pluss musikkutvalget.

- Dette er en ny og interessant måte å gjøre en markedsundersøkelse på, mener programsjef i NRK Futurum, Anne-Marie Kristensen. Hun sier i en pressemelding at hun håper at mange jazzinteresserte vil engasjere seg i å utforme programmet til en framtidig jazzkanal i NRK.

Det er en P2-ansatt som har laget en 24-timers demoversjon som skal sendes fire ganger i løpet av samme antall dager. Konkurrenten, Jazzradio'n i Oslo, er invitert inn i varmen til et samarbeid for å fylle de 24 timene.

Det er imidlertid ikke sikkert at det blir noe av NRK Alltid Jazz i det hele tatt:

"NRK har ingen konkrete planer om når de kan få NRK Alltid Jazz på lufta som et fast tilbud. Det er usikkert om, eller eventuelt når, det blir en jazzkanal i NRK-regi.", skriver NRK også i pressemeldingen.

Den siste tids budsjettbråk synes å ha ført til at statskanalen ikke tør love for mye når de nå går inn i et nytt år med nytt styre og ny kringkastingssjef.

Til toppen