Det er planen du trenger hjelp til med Vista

Det er planen du trenger hjelp til med Vista

Verktøyene for å rulle ut Vista er avhengig av en god plan. Det er den man trenger hjelp til.

Hver gang Microsoft kommer med en ny Windows, gir det mye arbeid til både IT-avdelinger og konsulentselskaper som fokuserer på å hjelpe bedrifter med å rulle ut det nye operativsystemet. Det har også vært en lukrativ næring for programvareselskaper som lager løsninger for systemadministrasjon for å hjelpe til med å forenkle og effektivisere jobben.

Det tok lang tid fra Windows XP ble lansert til Windows Vista traff markedet før og etter jul med henholdsvis bedrifts- og privatmarkedsutgavene. Nå som mange bedrifter forbereder utrullingen av Windows Vista til sine ansatte, kan det synes som om at det også har blitt et fokusskifte i løpet av denne lange perioden mellom de to operativsystemene.

Som alltid er bedre integrerte løsninger for effektiv drift blant de viktigste salgsargumentene for operativsystemet. Det nye med Vista er at det kan synes som at reklamen faktisk holder det den lover.

    Les også:

BMC Software er verdens sjette største programvareselskap. De var tidligere mest fokusert på stormaskiner, men nå er over halvparten av virksomheten deres rettet mot mikroprosessormarkedet, deriblant programvare for administrasjon av Windows Vista utrulling.

digi.no tok en prat med BMC og deres norske forhandler Syscom for å høre litt om hva bedrifter må tenke på i forbindelse med utrulling av Windows Vista.

Tore Brynaa fra BMC forteller om hvordan deres nye systemer for Vista-utrulling håndterer hele prosessen rundt et slikt prosjekt, fra planleggingsstadiet til gjennomført utrulling.

– Det er et skifte. Det er planleggingen som blir den største utfordringen, sier Brynaa til digi.no.

Dette er i og for seg ikke noe nytt, men tidligere var også det tekniske aspektet ved en utrulling av nytt operativsystem en stor utfordring. Det skal ikke være like problematisk i dag, med Windows Vista.

Innebygde løsninger og gratisverktøy fra Microsoft løser i dag de fleste av de tekniske problemene som man tidligere i praksis måtte kjøpe tredjepartsverktøy for å håndtere.

Dermed skifter hovedfokuset over på planleggingen og den overordnede administrasjonen.

– De store har alltid vært dyktige på planleggingen, sier George Hubert, direktør i Syscom, til digi.no.

Hubert mener at tiden har kommet til alle de andre også, selv om mange teknologer får skjelven bare av å se et planleggingsdiagram.

BMC har tatt konsekvensen av dette fokusskiftet og utviklet en ny versjon av sitt system for konfigurasjon og endringsadministrasjon, BMC Configuration Management. Den er basert på løsning fra Marimba som BMC tidligere kjøpte og den er integrert med BMC Remedy.

Sammen med Microsoft har BMC også laget verktøyet Business Desktop Deployment (BDD), en detaljert beskrivelse av hvert enkelt steg i en praktisk migrering til Windows Vista. BMC Configuration Manager er integrert med dette hjelpemidlet – som Microsoft tilbyr gratis – slik at det skal bli enklere å gjennomføre et systematisert utrullingsprosjekt.

BDD er en mal for et prosjekt som inneholder 50 steg i en Windows Vista utrulling. Mange av stegene er intuitive for de fleste som har jobbet med større utrulling av nye operativsystemer fra Microsoft, men ikke alle er like systematiserte i sin tilnærming til problemstillingene.

(Klikk på bildet for å se det i full størrelse)

BMC lager fortsatt programvare for å samle inn informasjon om hva som er installert og for å effektivt installere og vedlikeholde programvaren, men fokuset er flyttet over på planleggingsstadiet og på den overordnede administrasjonen.

    Les også:

Til toppen