Det går mot smartmobil-oppgjør i juni

Både Apple, Google og Microsoft vil trolig vise fram nye mobil-OS i neste måned.

Det går mot smartmobil-oppgjør i juni

Både Apple, Google og Microsoft vil trolig vise fram nye mobil-OS i neste måned.

Juni i år kan bli en interessant måned for smartmobil-entusiaster. Mellom den 11. og den 29. juni arrangerer både Apple, Google og Microsoft hver sine utviklerkonferanser i USA, hvor deres respektive smartmobil-plattformer garantert vil få mye av oppmerksomheten.

iOS

Først ut er Apple med selskapets Wordwide Developer Conference (WWDC), som arrangeres mellom den 11. og den 15. juni San Francisco. Selskapet har de siste årene forhåndsvist eller lansert nye utgaver av iOS under denne konferansen hvert eneste år siden 2007, noe som bør bety at deltakerne i alle fall får ta en sniktitt på iOS 6 under årets konferanse. iOS 5 ble lansert så sent som i oktober i fjor, noe som nok kan bety at lanseringen av iOS 6 først vil skje til høsten. Hva som kommer i iOS 6 kan man egentlig bare spekulere om. NFC-støtte (Near Field Communication) er blant de mer selvfølgelige tingene. Brukergrensesnittet i iOS har i liten grad blitt endret siden iPhone kom i 2007, men har da også vært en stor suksess. Spørsmålet er om Apple våger å endre på dette før det blir helt nødvendig.

Windows Phone
Flere nettsteder melder at Microsoft skal arrangere Windows Phone Developer Summit den 20. og 21. juni, også dette i San Francisco. Flere detaljer om dette er foreløpig ikke kjent, men mange ser ut til å mene at arrangementet er et godt tidspunkt for Microsoft å presentere detaljer om «Windows Phone 8», også kjent som «Apollo». Svært lite er egentlig kjent om hva denne utgaven vil bringe, men alt tyder på at denne utgaven i langt større grad vil bygge på komponenter fra pc-utgaven av Windows, det vil si Windows 8.

Det er ventet at Windows Phone 8 vil støtte flerkjernede prosessorer, støtte for flere skjermoppløsninger, bedre Skype-integrasjon, Internet Explorer 10 og en hel del annet som er omtalt i denne saken.

Android

Mellom den 27. og den 29. juni arrangerer Google selskapets årlige I/O-konferanse, hvor Google tidligere har vist fram eller lansert nye produkter. Årets konferanse arrangeres omtrent en måned senere enn vanlig. Om dette skyldes at Google har hatt behov for mer tid til å forberede noe, eller om det bare var vanskelig å skaffe stort nok lokale i mai, er uvisst. Men en del mener at Google allerede under I/O-konferansen vil vise fram neste versjon av Android, til tross for at det på dette tidspunktet ikke vil være mer enn åtte måneder siden Android 4.0 Ice Cream Sandwich ble utgitt. Hva den neste Android-versjonen, som ifølge ryktene skal hete Android 5.0 Jelly Bean, vil bringe – er ukjent. Men få vil bli overrasket dersom Google i denne utgaven først og fremst kommer med funksjonalitet som kan få fart på nettbrettsalget.

    Les også:

Til toppen