JUSS OG SAMFUNN

Det går mot Terra/Lycos-oppkjøp

Den spanske portalen Terra skal kjøpe Lycos, men et kursfall for Terra kan fremdeles torpedere avtalen.

23. okt. 2000 - 15:39

Det går mot en monsterfusjon i den internasjonale Internett-bransjen. I mai inngikk spanske Terra en avtale om å kjøpe amerikanske Lycos. Lycos-aksjonærene skal få oppgjør i Terra-aksjer - hvis de sier ja til avtalen. I mellomtiden har Lycos kjøpt svenske Spray: Gigantoppkjøp: Lycos kjøper Spray

Men avtalen er langt dårligere enn den opprinnelig var i mai - med kursen dengang skulle Lycos-eierne fått aksjer verd 118,3 milliarder, men de fleste IT- og Internett-aksjene har falt tungt siden mai. Nå er Terras aksjer bare verd 81,4 milliarder kroner, noe som er et fall på 30 prosent, skriver Industry Standard. Les om ønskene fra mai: Spanske Terra kjøper Lycos

Men kilder i Industry Standard sier at Lycos-aksjonærene vil si ja, ikke minst fordi deres egne aksjer har gjort det enda verre. Lycos stod i 74 dollar i midten av mai, men er nå nede i beskjedne 37 dollar.

Lycos-eierne skal avgjøre saken 27. oktober. Ifølge Industry Standard har de to selskapene nesten 30 milliarder kroner å handle konkurrenter og andre datterselskaper for. En milliard kroner kommer fra Bertelsmann.

Analytikere påpeker at de to selskapene har overlappende søketeknologi og annonsesystem. Partneren til Lycos er norske Fast.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.