Det Hvite Hus bekrefter plan om å dele Microsoft i to

President Clintons rådgivere skal senere i dag få en gjennomgang av Justisdepartementets plan om å dele Microsoft i to, bekrefter det Hvite Hus.

Monopol-rettssaken tårner seg opp for Microsoft, for nå bekreftes ryktene om at Justisdepartementet og delstatene ønsker å dele selskapet i to. Planen er å tvinge Microsoft til å selge Office-divisjonen, som står for 40 prosent av inntektene.

Stabspersonalet ved det Hvite Hus bekrefter ovenfor Wall Street Journal at de nærmeste rådgiverne til President Bill Clinton senere i dag skal ha et møte med toppene i Justisdepartementet og flere andre departementer for å få en gjennomgang av saken og planen om å dele selskapet.
Les om gårsdagens rykter og rettssaken:
Krever at Microsoft selger Office-gruppen
Microsoft-saken: Internet Explorer kan eksproprieres
EU-kommisjonen har en rekke klager på Microsoft
Microsoft kjent skyldig

Men hverken Clinton eller visepresident og presidentkandidat Al Gore skal være med på møte. Gore har nektet å kommentere saken fordi han støttes av både forkjempere og motstandere i IT-bransjen.


Antimonopolist-sjef Joel Klein i Justisdepartementet har også avholdt en telefonkonferanse med de 19 statene som deltar i saken og briefet dem på planen.

Om Justisdepartementet virkelig planlegger og tror de vil klare å dele Microsoft i to eller om deleplanen og lekkasjene er en del av forhandlingene er ukjent. Men i amerikanske rettssaker er det vanlige å gå ut med høye krav og forhandle ned i stedet for å presentere realistiske, ikke-forhandlebare krav.

Til toppen