Det hvite hus hacket

Mistanke rettet mot Russland.

Det er oppdaget mistenkelig aktivitet på et ugradert datanettverk i Det hvite hus. FBI og NSA etterforsker nå saken.
Det er oppdaget mistenkelig aktivitet på et ugradert datanettverk i Det hvite hus. FBI og NSA etterforsker nå saken. Bilde: Wikimedia Commons
29. okt. 2014 - 09:29

Washington (NTB-Reuters-FNB): Russiske hackere mistenkes å ha tatt seg inn i et av datanettverkene i Det hvite hus, skriver avisen Washington Post.

En amerikansk tjenestemann opplyser at det er oppdaget mistenkelig cyberaktivitet på et ugradert datanettverk som brukes av staben til president Barack Obama.

– Under vurderingen av de nyeste truslene identifiserte vi bekymringsfull aktivitet på det uklassifiserte EOP-nettverket. Enhver slik aktivitet er noe vi tar veldig alvorlig, sier tjenestemannen til avisen.

Hackerne har ikke ødelagt noen ting, og det er heller ingen opplysninger om at de har klart å ta seg inn i hemmelige, klassifiserte datanettverk.

Ifølge Washington Post ble amerikanske myndigheter gjort oppmerksom på hackervirksomheten av en alliert.

Hackingen skal ha skjedd i løpet av de siste ukene, og både FBI og den nasjonale sikkerhetstjenesten NSA etterforsker nå saken.

Det hvite hus har ikke kommentert hvem som mistenkes å stå bak, eller om hackerne har kommet over viktig informasjon. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.