Det Hvite Hus lurte Internett-orm

Code Red-ormen smittet over 200.000 Windows-servere som alle skulle bombe nettstedet til Det Hvite Hus, men ormen ble lurt.

Som digitoday.no skrev onsdag denne uken spredde ormen Code Red seg som ild i tørt gress over Internett, takket være et hull i Microsofts populære Internett-serverprogramvare. Les: Kode rød: Rask spredning av ny orm

Alle de smittede servere begynte et denial of service-angrep mot Internett-tjenesten til det Det Hvite Hus klokken 17 i går amerikansk tid. Et denial of service-angrep oversvømmer en Internett-server med forespørsler slik at vanlige brukere ikke kommer til. Så langt så det ut som Code Red skulle skaffe seg en plass i datahistorien, men to ting forhindret katastrofe:


Fordi man oppdaget viruset i tide, byttet Det Hvite Hus IP-adresse fra 198.137.240.91 til 92 slik at vanlige brukere ble sendt videre. De infiserte serverne gjorde aldri noen skade, for de feilet alle sammen i sine forsøk på å opprette en forbindelse til den originale IP-adressen.

Det Hvite Hus vil ikke bekrefte hva man gjorde, skriver amerikanske medier, men Internett-siden Whitehouse.gov fungerer i dag som vanlig.

Dessuten viste det seg at Code Red innholdt en feil som gjorde at den sendt færre forespørsler enn egentlig beregnet.