Det måtte en svenske til

Fra den 6. desember kl 06:00 kan du handle aksjer via Internett. Men det måtte en svenske til for at nordmenn skulle kunne handle aksjer på Oslo Børs.

Tjenesten bærer navnet NetTrade. Den svenske tjenesten skal konkurrere med norske børsmeklere ved å ta en betydelig lavere kurtasje. Salg av aksjer via Nettrade belastes med en kurtasje på 0,25% ved kjøp av norske aksjer, 0,18% på svenske. Minstekurtasje er 150 kroner, og minimumsbeløp pr år er 1.000 kroner.

Aksjelistene i Nettrade over svenske aksjer oppdateres omkonstningsfritt med 30 minutters forsinkelse. Svenskene har imidlertid ikke tatt seg råd til å betale blodprisene Oslo Børsinformasjon tar for denne typen tjenester, men har sannsynligvis vurdert det som mer interessant å seile på eksisterende aktører som allerede offentliggjør disse kursene omkostningsfritt.

Kunder hos Nettrade har sin egen loggbok over transaksjoner som er utført. I tillegg finnes det et aksjespill, hvor du kan sette sparepengene på spill på risikofritt vis; samt en "aksjeskole". Denne siste er imidlertid bare på svensk.

Les mer om:
;