Det nye Santech

I forbindelse med Santechs store kick-off torsdag kveld, fikk vi presentert det "nye" selskapet, som endelig har funnet sitt navn: Santech Micro Group ASA. Selskapet vedtok det nye navnet, tilhørende selskapsstruktur og logo på ekstraordinær generalforsamling torsdag.

I forbindelse med Santechs store kick-off torsdag kveld, fikk vi presentert det "nye" selskapet, som endelig har funnet sitt navn: Santech Micro Group ASA. Selskapet vedtok det nye navnet, tilhørende selskapsstruktur og logo på ekstraordinær generalforsamling torsdag.

Det nye Santech har endelig tatt form. Nytt navn, ny logo, ny selskapsstruktur, nedslanket bemanning, lavere kostnadsstruktur, nytt nettsted og nytt lojalitetsprogram for forhandlerne er hva selskapet tar med seg inn i 1997. 31. januar kommer 4. kvartalstallene som gir første pekepinn på hvordan det nye selskapet ligger an.

- Det er først i 1. kvartal '97 at vi får indikasjon på hvordan det går, fortalte en opplagt Terje Kristoffersen til digi:data, og sikter til at 4. kvartals tall fortsatt vil skjemmes av den gamle kostnadsstrukturen. De fleste av de 120 årsverkene som ble kuttet i fjor høst ble lønnet frem til 31.12.96.

- Vår utfordring er å være leveringsdyktige, ha varer tilgjengelige, og tilby de beste betingelsene. Vi eksisterer for dere, våre forhandlere, og vi skal hele tiden jobbe for å bedre oss, messet Christoffersen til nesten 1.000 kunder på Rockefeller. 3. februar kommer vårt nye nettsted som skal gi dere enda bedre tjenester. Pr. idag får vi ti prosent av ordrene våre via Internett og vi venter at dette vil vokse i tiden fremover.

På ekstraordinær generalforsamling tidligere på dagen vedtok selskapet at holdingselskapet skifter navn fra Micro Technology Group ASA til Santech Micro Group ASA med følgende selskapsstruktur:

Konsernet består av følgende selskaper:

Holdingselskapet Santech Micro Group ASA med datterselskaper:

  • Santech Micro Group Norway AS
  • Santech Micro Group Sweden AB
  • Santech Micro Group Denmark AS

Datterselskapene i hvert land er delt opp i:

  • Divisjon Periferi
  • Divisjon Systems
  • Divisjon PC
  • Divisjon Software
  • Divisjon Lagring

I tillegg har Danmark en Divisjon International som distribuerer utenfor Norden.

Ledelsen er som følger:

Frode Botnevik Styreformann
Terje Christoffersen Konserndirektør
Geir Havnelid Markedsdirektør
Gunnar Bjønnes Logistikkdirektør
Jan Sigvartsen Finansdirektør
Kjell Rikard Hellenes IT-direktør
Stein Surlien Country Area Manger SMG Norway AS
Terje Widt Country Area Manger SMG Denmark AS
Tomm Heibø Country Area Manger SMG Sweden AB

Hver divisjon i hvert land har en Business Area Manager med resultatansvar for sin divisjon.

Christoffersen er nå i ferd med å avslutte selve omorganiseringen av det gamle Santech og Micro Software til et moderne selskap med strukturer etter konsernmodellen. Nå gjenstår det å se om den nye organisasjonsmodellen egner seg for datadistribusjon. Vi venter spent på tallene for de neste kvartalene.

Til toppen