Det nytter å protestere

Gjeninnfører slettet funksjonalitet i Chrome OS.

Det nytter å protestere
Google gjeninnfører fjernet funksjonalitet i Chrome OS etter protester fra brukere. Bilde:

Nylig ble det kjent at Google har planlagt å fjerne støtten for filsystemene ext2, ext3 og ext4 på SD-kort og andre eksterne lagringsenheter gjennom en oppdatering til Chrome OS. Forslaget om å fjerne støtten kom for nærmere et år siden og ble begrunnet med at lite brukt funksjonalitet som dette gjør det vanskeligere å implementere funksjonalitet som virkelig betyr noe.

Nå har Google Chrome-teamet revurdert betydning av støtte for disse filsystemene, som brukes mye i forbindelse med Linux.

Årsaken til snuoperasjonen er liten storm av klager fra brukere og andre på blant annet Slashdot og i Googles eget utviklerforum.

Til å begynne forsøkte et teammedlem å forklare at det noen ganger er nødvendig å ta produktavgjørelser som vil være uønskede for noen brukere, men at økt mengde med funksjonalitet fører til økt kompleksitet, større vedlikeholdskostnader, redusert utviklingstakt og økt angrepsflate.

Men protestene fortsatte og det ble etter hvert også kjent at det var medlemmer av Chrome OS-teamet som var uenige med avgjørelsen.

Etter noen dagers betenkningstid kunne et medlem av teamet kunngjøre at støtten for filsystemene skal gjeninnføres i den neste, stabile utgave av operativsystemet.

– Takk for all feedbacken deres om denne saken. Vi har hørt dere klart og tydelig, skriver han.

Avgjørelsen har selvfølgelig ikke redusert diskusjonen om temaet på Slashdot.