BEDRIFTSTEKNOLOGI

Det ser mørkt ut for LCD-utfordrer

Canon reduserer satsingen på SED-teknologien.

Sammenligning av skjermteknologiene CRT og SED.
Sammenligning av skjermteknologiene CRT og SED.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. aug. 2010 - 11:42

SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) ble for noen år siden ansett som en mulig arvtaker til dagens LCD-skjermer. Med bedre langt bedre bildekvalitet og lavere strømforbruk enn eksisterende teknologier, fikk SED mye oppmerksomhet for fire-fem år siden.

Siden 2007 har det stort sett vært stille. Årsaken skal delvis ha vært knyttet til rettighetene til teknologien, men også produksjonskostnadene.

Canon og Toshiba opprettet i 2004 selskapet SED Inc, som skulle ansvar for forberedelsene til kommersiell produksjon. Senere solgte Toshiba eierandelen til Canon, som da ble eneeier.

Sammenligning av skjermteknologiene CRT og SED.
Sammenligning av skjermteknologiene CRT og SED.

I forrige uke kunngjorde Canon at SED Inc skal legges ned innen utgangen av september i år. Årsaken som oppgis er at prisfallet på flate skjermpaneler har vært både større og raskere enn forventet, noe som Canon mener vil gjøre det vanskelig å sikre lønnsomhet for SED Inc.

Canon skal dog fortsette selskapet forskning og utvikling knyttet til SED-paneler, men trolig ikke i størrelser som egner seg flatskjermen i stua.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.