Det skummer i IT-bransjen

Hvem lager det beste ølet?

Det skummer i IT-bransjen
Denne ølglade gjengen vant publikumsprisen i IKT-NM i hjemmebrygging. Fra v. Stian Danenbarger (Bouvet), Wolfgang Roger Eick, Håkon Zahl (Schlumberger) og Colin Eick. Bilde:

Brygging av øl har lange tradisjoner i kongeriket Norge. Tilbake i middelalderen var det lovpålagt å brygge den skummende drikken. Lovbrytere risikerte strenge straffer.

De siste årene har kunsten fått en moderne renessanse og interessen for «flytende korn» er sterkt økende. Ikke minst blant teknologer.

Tørste ingeniører

Før helgen stilte Bouvet sine lokaler i Myrens verksted på Torshov i Oslo til disposisjon og inviterte til historiens første NM i ølbrygging for IT-bransjen.

– De to største gruppene innen hjemmebrygging er faktisk lærere og IT-folk, forteller primus motor Anders Volle i Bouvet til digi.no.

Volle er selv Oslo-mester i ølbrygging og medlem i Norsk Hjemmebryggerforening (Norbrygg) og burde således vite hva han snakker om.

Begge deler er jo nerding – Da jeg deltok på JavaZone i september var det nesten ikke en stand der man ikke diskuterte ølbrygging. Hvorfor akkurat denne kombinasjonen? Begge deler er jo nerding. Man må være nøye med på temperaturer, og noen bygger avanserte webapplikasjoner for å følge med på gjæringsprosessen, sier han.

Høy kvalitet på ølet

Arrangementet fredag blir beskrevet som en suksess. De 240 plassene til øltørste publikummere var revet bort i forkant. Rundt 24 virksomheter var representert med til sammen 37 ulike konkurrerende brygg.

En av dommerne var Lars Marius Garshol fra Bouvet. Han uttaler følgende etter mesterskapet:

– Det var gjennomgående høy kvalitet på ølene, så det er helt tydelig at det er mange flinke bryggere blant IT-folket. Og ikke minst var det stor variasjon, og mange kreative øl. Vi hadde blant annet en grønn berliner weisse, en øl med kantarell og en røkt saison.

Helt til topps gikk en smektende variant fra Hafslunds Jon Andreas Pretorius, som fagjuryen mente var best. Publikumsprisen ble vunnet av Colin Eick, Håkon Zahl (Schlumberger), Stian Danenbarger (Bouvet) og Wolfgang Roger Eick.

Foruten arrangør Bouvet deltok ansatte fra virksomhetene med opptil flere hjemmebryggede øl i mesterskapet: Accenture, Aker Solutions, Avento, Bekk, Comoyo, Conduct, Finn.no, Fredrikstad kommune IT-avdeling, Hafslund, HP, Idium, IFI (UiO), Iterate, Logic, Making Waves, Mnemonic, Novanet, Roaf, Steria, Teknograd, Telecomputing, UiB og Visma.

Hele resultatlisten er som følger.

Fagjuryens pris:

  1. Jon Andreas Pretorius, Hafslund
  2. Colin Eick, Håkon Zahl (Schlumberger), Stian Danenbarger (Bouvet), Wolfgang Roger Eick
  3. Kåre Blakstad (Finn.no), Kristian Nordal (Arktek)

Publikumsprisen:

  1. Colin Eick, Håkon Zahl (Schlumberger), Stian Danenbarger (Bouvet), Wolfgang Roger Eick
  2. Harald Berge (Roaf)
  3. Kristian Otnes (Bouvet)
  4. Kåre Blakstad (Finn.no, Kristian Nordal (Arktek)
  5. Erik Ingebrigtsen (Aker Solutions)
  6. Arnstein Søndrol (Bouvet)
Les mer om: