GOOGLE GLASS

– Det spøker for Google Glass

Utviklere begynner å miste troen.

Selv Sergey Brin skal ha begynt å vise seg uten Google Glass.
Selv Sergey Brin skal ha begynt å vise seg uten Google Glass. Bilde: Christoph Dernbach/dpa/Corbis/All Over Press
17. nov. 2014 - 14:03

Google Glass er utbredt, men fremdeles ikke kommersielt tilgjengelig.

Og det kan drøye, mener Reuters, som skriver at flere app-utviklere faller fra, og at ingenting tyder på at de kontroversielle brillene vil være å få kjøpt med det første.

Nettstedet peker på Googles Sergey Brin, som sjelden har vært å se uten de ikoniske brillene på ansiktet, men dukket likevel opp i helgen uten Google Glass på, med unnskyldning om at han hadde lagt dem igjen i bilen.

Det er selvsagt det store bildet Reuters fokuserer på, med generelt fallende interesse for produktet blant utviklere og tidlige brukere. Flere utviklere siteres anonymt på at det er lite håp om at Google Glass noen gang vil finne stor utbredelse blant folk flest, og vil antakeligvis begrense seg til å bli et nisjeprodukt for spesielt interesserte.

Reuters kontaktet 16 app-utviklere, og av disse har ni sagt at de har avsluttet utviklingen, grunnet få kunder og enhetens begrensninger. Tre øvrige utviklere gikk over til å utvikle bedriftsentriske applikasjoner, fra å fokusere på forbrukere.

Riktignok er det fremdeles mange store applikasjoner tilgjengelige, inkludert Facebook, men Twitter har for eksempel forsvunnet ut av prosjektet.

Flere av de mindre utviklere hevder at det rett og slett ikke er noe marked for deres applikasjoner, da Google Glass selges i såpass begrenset form.

Samtidig har flere profilerte utviklere forsvunnet fra selve Glass-teamet over de siste seks månedene. Det inkluderer sjefsutvikleren Babak Parviz, samt flere øvrige nøkkelpersoner.

Google på sin side sier at de er for fullt forpliktet til prosjektet, at de har hundrevis av utviklere på saken, og at de ansetter nye, mens titusener av brukere fortsetter å teste tidlige versjoner av brillene.

Ifølge Reuters er stadig flere av disse brukerne skeptiske, og det er enkelt å få tak i Google Glass på auksjonsnettstedet eBay for halve prisen.

Manglende informasjon om konkret lansering tar knekken på interessen for mange privatpersoner og utviklere som har lyst å nå disse, og Google sier fremdeles ingenting annet enn at de vil slippe Google Glass når det er klart. I mellomtiden finnes det fortsatt interesse hos nisjer som helse og produksjon, skriver Reuters, noe som kan henge sammen med spådommene om at Glass ikke vil bli noe suksess hos forbrukere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.