Snapchat

Det startet som et lite prosjekt ved siden av studiene. Nå er selskapet hans verdt 200 milliarder

Evan Spiegel begynte  å pusle med Snapchat ved siden av studiene ved Stanford. Nå er selskapet hans verdt nærmere 200 milliarder.
Evan Spiegel begynte å pusle med Snapchat ved siden av studiene ved Stanford. Nå er selskapet hans verdt nærmere 200 milliarder. (Bilde: Scanpix)

I løpet av mars i 2017 kan selskapet bak Snapchat være på børs. Det skriver Wall Street Journal

Avisen skriver at Snap Inc. jobber med en børsintroduksjon som kan verdsette selskapet til 25 milliarder dollar – rundt 200 milliarder norske kroner.

25-åring står bak

Selskapet er grunnlagt av Evan Spiegel. Som 22-åring begynte han å pusle med ideen til bildedelingstjenesten ved siden av studiene ved Stanford sammen med to medstudenter. 

Dersom børsplanene gjennomføres vil det bli den største førstegangsutstedelsen av aksjer på New York-børsen siden den kinesiske nettgiganten Alibaba gikk på børs i 2014, skriver E24.

Facebook ville kjøpe 

Høsten 2013 forsøkte Facebook å kjøpe selskapet for 13 milliarder dollar. Men gründerne var ikke fornøyd med beløpet, og avslo tilbudet kontant. 

Selskapet har siden oppstarten for fire år siden kavet til seg 150 millioner brukere på verdensbasis. 

Appen er svært populær blant tenåringer og unge voksne. En undersøkelse gjort av Variety viste at 63 prosent i gruppen 13–24 år først og fremst bruker Snapchat når de skal sende meldinger, skriver den norske økonomiavisen. 

Les også: Facebook Messenger lar deg nå kryptere samtaler – slik gjør du det »

Kommentarer (14)

Kommentarer (14)
Til toppen