Det store tabbeåret

2000 ble ikke noe gladår for IT-bransjen. Så ble da også tabbekvoten brukt opp - og vel så det...

2000 ble ikke noe gladår for IT-bransjen. Så ble da også tabbekvoten brukt opp - og vel så det...

Da vi gikk inn i året var 2000-problemet et sifferproblem. Det ble raskt et omsetningsproblem. Begrepet "ny økonomi" gikk fra å være et mantra til å bli en vits. Selv om det derfor ble kortere mellom tabbene enn i tidligere år, er det noen som peker seg ut:

WAP: Uten sammenlikning årets største teknologisk flause. Alt så ut til å ligge til rette for en ny rakett, men brukerne vender - foreløpig - tommelen ned. Til tross for at svært mange etter hvert har fått seg WAP-telefon, både her i Norge og i resten av Europa, synes åpenbart de fleste at det er for klønete og for lite behov for tekstinternett på mobiltelefon. Nå håper man på at GPRS skal gi de kostbare WAP-satsingene luft under vingene.


Intel: Itanium-maskiner skulle være i salg i løpet av høsten, lovet Intel. I tillegg: Tilbakekalling av minnemoduler, forsinkelser med Pentium III Xeon, tilbakekallelsen av Pentium III 1,13 GHz og feil i Pentium 4.

Microsoft: - Vi skal lansere en 64-bits versjon av Windows 2000 i år, for da er jo Intel klar med Itanium. Vi vil ikke at Linux skal være først...

Tom Adolfsen: Mente første halvår ville bli "litt ruglete". Kjøpte samtidig Avenir, Provida og Getronics i det IT-aksjene begynte å falle.

Telia: - Vi klarer oss med halvparten av basestasjonene konkurrentene våre skal bygge. Vi får en UMTS-lisens likevel.

Lernout & Hauspie: - Oops, vi mangler visstnok 100 millioner dollar i regnskapet vårt i Sør-Korea. Og de fleste av våre kunder ser jaggu meg ut til å være våre egne datterselskaper.

Mote-investorene: - Nå er Internett-butikker det lureste, nei nå er ASP smartest - eeh... jeg tok feil, nå er B2B og markedsplasser lurest. Nå tar netthandelen av for alvor, nei nåh... jeg mener NÅH! Detvarrasomsøren. Jeg tror jeg kjøper i Hydro.

Teleselskapene: Betalte tresifrede milliardbeløp (409 milliarder kroner i Tyskland) for UMTS-lisenser. Auksjonssummen og utbyggingsmidler må selskapene skaffe seg i et sterkt fallende marked.

Til toppen