Det svenske forsvaret på mobilen

Ikke bare de store avisene som velger mobilt internett.

Det svenske forsvaret på mobilen

Ikke bare de store avisene som velger mobilt internett.

Det norske programvareselskapet Mobiletech har fått et det svenske forsvaret som kunde på mobilt innhold.

Mobiletech tilbyr verktøy og løsninger for å tilrettelegge innhold på den mobile web. Selskapet optimaliserer trafikken slik at det går fortere å lese nyheter som igjen gir billigere datatrafikk. Blant kundene er store nordiske teleselskaper og mediehus.

Alle de store avisene har optimalisert trafikken for nettet.

Nå har selskapet altså fått det svenske forsvaret som kunde.

Mobil.mil.se er en mobil versjon av den svenske Försvarsmaktens web-innhold som automatisk tilpasses ulike mobiltelefoners web-lesere.

Den mobile versjonen av mil.se lanseres med blant annet kortfattet fakta om Försvarsmakten, rekrypteringsinformasjon, nyheter i tillegg til kontaktinformasjon til forbund, skoler, sentrum og enheter. Nettstedet kommer framover å utvides med film og flere brukervennlige tjenester.

- Vi leverer en plug-in løsning til EPiServer-plattformen, forteller Bjørn Gundersen i Mobiletech til digi.no.

Selskapet har jobbet tett med det svenske IT-selskapet KnowIT, som har levert selve web-løsningen.

- At vi har fått med det svenske forsvaret viser at andre aktører enn media- og telekom nå forstår betydning av å utvikle en kommunikasjonsstrategi også for mobilt internett. Flere og flere IT-anbud inn mot det offentlige innebærer nå at de også ønsker en optimal løsning for mobilkanalen i tillegg til tradisjonell web, sier Gundersen til digi.no.

Mobiletech har jobbet strategisk med å utvikle partnerskap med andre CMS-leverandører.

Gundersen røper at de snart er «på lufta» med en mobilløsning for et av de største varehandels-konsernene i Norden hvor målet er kundepleie, interaksjon og nyttetjenester og en helt annen bevisst måte å bruke mobilkanalen som det verktøyet det kan være.

Til toppen