Det tar tre måneder å finne en kjæreste på nett

Nettflørterne bruker i snitt tre måneder på å finne en kjæreste på Sprays kontakt-tjeneste Spraydate. Nesten halvparten av brukerne flørter mer enn to timer daglig.

Nettflørterne bruker i snitt tre måneder på å finne en kjæreste på Sprays kontakt-tjeneste Spraydate. Nesten halvparten av brukerne flørter mer enn to timer daglig.

Mens SOL velger å ta seg betalt for store deler av sin flørtetjeneste Nettvenn, jobber konkurrenten Spray med å utvikle en ny versjon av sin Spraydate.

- Det vil bli en del tilleggstjenester det kan være aktuelt å ta betalt for, men vi vil ikke ta betalt for den tjenesten vi har i dag, sier Pål Øverseth Nisja til digi.no.

Han legger til at de hele tiden ser på hva brukerne er villige til å betale for, hvilke ekstratjenester brukerne vil ha, og hvor mye det koster å utvikle dette.

Daglig har Spray 15.000 flørtesyke brukere innom tjenesten, og det er over 78.000 registrerte brukere.

Nisja forteller at folk stort sett er aktive brukere i tre måneder - det er i snitt så lang tid det tar å finne en partner i slike fora. - Man kan jo alltids komme tilbake dersom det skulle skjære seg, men de aller fleste som bruker oss aktivt gjør det i rundt tre måneder.

Han sier også at 60 prosent av brukerne avtaler et stevnemøte med en person de har truffet via Spraydate. Tallene har Nisja fra en fersk undersøkelse som er foretatt blant 1.000 nettdatere i Norge (ved hjelp av FIRMs programvare ConfirmIT).

- Kvinneandelen er høyest. 68 prosent av kvinnene som bruker nettdate har møtt en person fra nettet i det virkelige liv. Dette reflekterer det faktum at kvinnene er mest aktive når de først bruker mediet, opplyser Nisja.

Aldersmessig er det de yngste som er mest skeptiske. Kun 36 prosent av de mellom 15 og 20 har gått på stevnemøte etter å ha møtt noen på Spraydate.

Den høyeste andelen er i gruppen over 35 år, der 74 prosent av brukerne har gått på virkelig date.

De fleste som går på en date har hatt kontakt med nettbeileren en stund. 66 prosent av de som har gått på date for første gang, har hatt kontakt i over 14 dager.

Folk er også svært aktive når de bruker mediet. Nesten halvparten av de som bruker Spraydate sjekker sin konto daglig.

Hele 48 prosent bruker over to timer på tjenesten hver eneste dag, og også her er kvinnene de som bruker lengst tid. Det er nettflørterne mellom 20 og 30 som er de mest aktive.

Til toppen