BEDRIFTSTEKNOLOGI

Det ultimate PC-brukermiljø?

Hvem har vel ikke opplevd datanakke eller musarm? Det finnes løsninger, også de helt ekstreme. Et par av disse finner du her.

15. mai 2003 - 13:20

Sitter du egentlig komfortabelt når du jobber med PC-en din? Mange synes den beste stillingen er å sitte i en lenestol med en bærbar PC på fanget. Hadde det ikke vært for varmen og de svette lårene.

Å sitte ved et skrivebord med en PC-skjerm foran seg er kanskje ikke den best tenkelige stillingen. Likevel er de fleste arbeidsplasser som inkluderer PC-bruk lagt opp til en slik arbeidsstilling. Litt merkelig egentlig, når man vet at mange får belastningsskader nettopp av den grunn.

Det finnes mange løsninger på slike problemer. Bedre kontorstoler, skrivebord med plater som kan vippes bakover, håndleddstøtter og stående mus. Men noen komplett løsning er det vanskelig å finne.

Personal Computing Environments (PCE) er et amerikansk selskap som i fjor høst kom med en serie svært avanserte løsninger på problemet med å finne en god og avslappende arbeidsstilling. De skal rett og slett ha satt mennesket i sentrum da løsningen ble utviklet.

PCE har siden i fjor høst levert spesielt utviklede stoler som egentlig er komplette PC-systemer med innebygd sitteplass. Selskapet tilbyr to grunnmodeller som begge kan leveres med en hel del ekstrautstyr.

Den enkleste modellen, PeaceMaker, består blant annet av en 17" LCD-skjerm, en spesiell PC med 2,66 GHz Pentium 4-prosessor, 1 GB med DDR-RAM og Windows XP operativsystem. Da koster den omtrent 4000 dollar. Den kan i tillegg utstyres med flere skjermer, hjul, dokumentholdere, webkamera og en hel del annet.

En del sprekere er MasterPeace. Standardutstyr er to skjermer, kraftigere PC (3 GHz P4, 2 GB DDR-RAM, 360 GB HD) og THX 6.1 lydanlegg med effekt på 600 watt. Også denne kan leveres med en hel del ekstrautstyr. Prisen starter på 7600 dollar.

Er du virkelig ute etter det aller mest ekstreme, kan PCEs "My Peace"-løsning være svaret. Denne løsningen, som har en startpris på 9000 dollar, er utstyr etter kundens ønsker. Dete kan inkludere en luksus massasjestol og to 22" LCD-skjermer.

En demonstrasjonsvideo av MasterPeace finner du her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.