Detaljer om Skypes TV-prosjekt lekker ut

Detaljer om Skypes TV-prosjekt lekker ut

Skype-gründerne hevder de skal revolusjonere TV-bransjen med Venice Project. Her er skjerm-bildene:

Et av de mest beryktede prosjektene for tiden er nå ute i beta og et mindre antall brukere har fått sluppet få lov til å teste systemet.

Oppstusset skyldes at det er Niklas Zeenstrøm og Janus Friis, gründerne av først fildelingsprogrammet Kazaa og så IP-telefonisuksessen Skype, som står bak prosjektet. Skype ble solgt til EBay for 1,8 milliarder dollar, men gründerne har langt fra lagt seg på stranden for det.

Ikke så mye har vært kjent om Venice Project, nå begynner detaljene å lekke ut fra både beta-testere og Friis selv. I et intervju med Financial Times og på sin blogg avslører Friis en del detaljer og har delt ut tre lekre skjermbilder.

Ideen er ikke uventet tuftet på samme grunnmur som de to forrige produktene fra Zeenstrøm og Friis som tok verden med storm. Også Venice er bruker peer-to-peer-teknikk, denne gangen for å spre video/tv-innhold over nettet. Dette skal gjøre det mulig å spre TV-sendinger - uten en gigantisk, sentralisert serverpark.

Bildet viser TV-menyen i programmet.

Skype-gründerne har bedyret at innholdet som skal spres denne gangen skal være lovlig.

Det store spørsmålet er derfor hvilke innholdspartnere de har fått med seg.

Systemet skal - i motsetning til det meste av videoen man finner på nettet gi høykvalitetes, fullskjerm-video, lover Friis. Venice kommer dessuten i versjoner for både Windows og Mac, lover han overfor Financial Times.

Bildene Friis deler ut på sin blogg viser et moderne og lekkert grensesnitt med en verktøy-meny på høyre side som lar brukere velge hva de vil se på og kommentere hvert program med alle andre som ser akkurat det programmet.

Til toppen