Detaljert værtjeneste på Sesam

Med Sesams nye værtjeneste, kan du finne ut hvordan været blir på hytta til helgen.

Med Sesams nye værtjeneste, kan du finne ut hvordan været blir på hytta til helgen.

Administrerende direktør Mikal Rohde i Sesam uttalte i et intervju med digi.no i juni at Sesam skal ta Google i Norge. Det skal skje ved å lansere en rekke nye tjenester som skal være mer målrettet og av mer lokal verdi for nordmenn.

    Les også:

I dag, nettopp i feriemåneden juli, lanserer Sesam en ny søketjeneste som kan gi deg været på over 50 000 steder i Norge.

Ved å skrive inn stedsnavnet, kan man få få opp været i dag og flere dager frem i tid, fordelt på formiddag, ettermiddag og kveld.

Dermed kan man finne ut om det er bedre vær på Tjøme enn på Hvaler. Eller når sola skinner på Røst og hvordan været blir på Nordkapp?

Brukeren kan navigere fram til akkurat det stedet man ønsker å vite været, enten ved hjelp av å klikke på kartet, eller ved hjelp av navigasjonsfeltet til venstre.

I juni lanserte Sesam også en ny søketjeneste på mobiltelefon, som innen august kan ha et potensial på en million brukere, ifølge Rohde.

Sesam på mobiltelefonen vil tilby fire tjenester som blir nyhetssøk, Wikipedia, TV-Guide og værmelding.

I tillegg har Sesam inngått avtale med NRK for TV-klipp på web. Her kan man søke på aktuelle navn, og de ferskeste TV-klipp kommer opp.

Journalister, investorer og aksjonærer kan søke på daglig leder eller styreledere, som automatisk vil vise kart hvor de bor og regnskapet fra de selskaper som lederne representerer.

Sesam har også lansert bloggtjenester som systematiseres og indekseres og som kan måle alle innlegg fra privatpersoner som offentlig synser på nettet.

Til toppen